Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

MIKLAVŽEVANJE V KOKRI

Tudi letos se je v dolini Kokre slišalo rožljanje verig in tuljenje parkeljnov, ki so pred godom sv. Miklavža obiskali domačije v Kokri in malo preverili pridnost otrok. Ker pa očitno le niso bili tako poredni, jih je 5. decembra zvečer obiskal tudi sv. Miklavž.

Ker je bilo vreme lepo smo ga letos pričakali kar na trgu pred cerkvijo, kjer se je v lepem ambientu zbralo kar 36 otrok, ki so nestrpno pričakovali, kaj jim bo v košu prinesel letos. Z glasnim klicanjem so ga naposled le pričakali in sv. Miklavž je v spremstvu dveh lepih angelov in parkeljnov otrokom razdelil darila. Le najbolj pogumni so sv. Miklavžu tudi kaj zmolili ali zapeli.

 

Turistično društvo Kokra je na stojnici pripravilo tudi dobrote, s katerimi smo se okrepčali, ob kuhanem vinu in toplem čaju pa ogreli. Tako je mrzel decembrski večer hitro minil, veseli otroci pa so že na poti domov odpirali svoje vreče in raziskovali darila.

V turističnem društvu si želimo, da bi ta prireditev na prostem, če nam bo to le dopuščalo vreme, v naslednjih letih postala tudi družabni dogodek, na katerega ste vabljeni vsi Kokrjani in ostali prebivalci občine, da se pred novim letom srečamo in izmenjamo kakšno besedo. Sv. Miklavž je obljubil, da nam tudi naslednje leto prinese vesele praznike in še večji koš daril.

ZAPISALA: NEŽA BERGANT

FOTO: NEŽA BERGANT

Oglejte si tudi