Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Oratorij Prihova 2016 - "Zdaj gre zares!"

Tudi letos je na Prihovi potekal teden petja, smeha, zabave, učenja in otroškega veselja. Oratorij, ki je potekal od 4. do 10. julija, je pripravilo dvajset mladih s Prihove in okoliša. To leto so pritegnili kar 120 otrok. Otroci so s svojo otroško radoživostjo skupaj z animatorji skrbeli za živahen utrip Prihovske župnije.

Skozi teden so udeleženci spremljali zgodbo o Ostržku in ob njem spoznavali temeljne vrednote. Ostržek je lutka, ki se želi preleviti v dečka. Pot njegovega odraščanja se vije med dobrimi sklepi in vsakodnevnimi skušnjavami, ki jim vedno znova podleže. Šele ko zmore svoje dobre želje in sklepe tudi uresničiti, se Ostržek spremeni v dečka, osebo. Njegovo odločitev za dobro izraža geslo: »Zdaj gre zares«. Ostržek ob koncu oratorija ni več lutka, temveč človek, ki se ravna po vrednotah družine, želje po učenju, delavnosti, resnicoljubnosti in odgovornosti. Ostržkovo odraščanje, njegovi vzponi in padci so pot, ki jo mora prehoditi tudi vsak od nas.

Oratorij so vsak dan sooblikovale delavnice, v katerih so se preizkušale ročne spretnosti. Izdelali se je mnogo izdelkov. Od darilnih vrečk, polžkov, nitne grafike, živali iz lončkov do letal, izdelanih iz lesenih ščipalk.

Popoldneve so oratorijci preživljali z raznimi igrami. Fantje so bili navdušeni nad športnimi igrami, punce bolj nad veliko igro, prav vse pa so navdušile vodne igre. V četrtek je otroke obiskal skriti gost. Z inštrumenti v rokah so prišli Poskočni muzikanti in še polepšali teden oratorija. Za njihovo pripravljenost so jim animatorji izjemno hvaležni.

V sredo so oratorijci odšli na izlet. To jim je omogočilo podjetje Pohorje tours, ki že vrsto leto sponzorira prevoz. Obiskali so Pustolovski park Vurberk, kjer so preizkusili svoje adrenalinske sposobnosti. Kasneje so se odpravili še na kopanje v Ruše.

Teden so zaključili v nedeljo, s sveto mašo in z razstavo izdelkov, ki so jih otroci tekom tedna izdelali v delavnicah. Bilo je krasno!

Oratorij pa takšen kot je, ne bi bil mogoč brez sponzorjev, katerim se animatorji prihovškega oratorija še enkrat iskreno zahvaljujejo. To so: Plod, občina Slov. Bistrica, Kmetijska zadruga Slov. Bistrica, pekarna Strnad, Pohorje tours, občina Oplotnica, KS Vrhole-Preloge, Pustolovski park Vurberk, Kartonaža Slov. Bistrica in Mega tekstil.

Oglejte si tudi