Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
PON.
19°C
10°C
Oceni objavo

Tokrat na Stenici (1091 m)

Rekreativci Društva upokojencev Mislinja so se v torek odpravili na bližnji vrh Stenica nad Vitanjem. Pohoda se je udeležilo 20 pohodnikov.
Čeprav vremenska napoved za prvi torek v mesecu maju, ko smo rekreativci DU Mislinja načrtovali naš pohod na bližnji vrh Stenica nad Vitanjem ni bila najbolj obetavna, smo se odločili, da bomo pohod kljub vsemu organizirali.

Že prejšnji večer me je nekaj rednih pohodnikov spraševalo ali pohod bo, ali ne. Odločili smo se, da se kljub vsemu v torek zjutraj odpravimo na ta vrh, ki je kljub bližini kraja Mislinja bolj malo poznan tudi našim planincem.

Ob 6.00 uri zjutraj smo se torej z avtobusom odpeljali v smeri Vitanja, kjer nas je pričakal naš že poznani vodnik Jaka iz Dramelj, ki zelo dobro pozna tudi pogorja v okolici Vitanja. Kljub malo kislemu vremenu smo se odpravili po markirani poti proti vrhu Stenice, kjer so nas pričakali prvi sončni žarki. Spust po grebenu Stenice je nekaj posebnega, čeprav nas je vseskozi spremljal tudi močan veter. Od razpotja, ki vodi na vrh Kislice in Ostrega vrha pa nas je vseskozi spremljalo lepo sončno vreme. Še posebej so bili čudoviti razgledi z Ostrega vrha. Po malo bolj zahtevnem spustu v grapo, ki pelje do regionalne ceste Celje - Stranice, nas je tam čakal naš avtobus in nas odpeljal do Vitanja. Tu smo se poslovili od našega vodnika, se nekaj časa še družili v gostišču Kuzman in se nato odpravili proti domu.


Naš naslednji pohod bo prvi torek v mesecu juniju, torej na dan 7. 6. 2016 na Trdinov vrh (Gorjanci). Vse ljubitelje rekreacije vabimo, da se nam pridružijo.

Oglejte si tudi