Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Rekreativci društva upokojencev Mislinja ne mirujejo

Letošnji četrti planinski pohod so rekreativci DU Mislinja namenili pohodu na avstrijske Koralpe. Na prvi torek v mesecu avgustu, ko naj bi ta pohod po programu tudi izvedli, je bilo slabo vreme, zato so se podali na pot v petek, 8. avgusta.
Lepo sončno vreme je tokrat prispevalo k dobremu počutju udeležencev pohoda. Pot smo pričeli na parkirišču pod spodnjo postajo žičnice za Koralpe (Golico) in se nato po travnatem pobočju podali proti planinski koči Koralpenhaus.

 

Kratek počitek za okrepčilo in nato nadaljevanje proti vrhu Speikogel, ki dosega nadmorsko višino nekaj nad 2100 m. Čudoviti razgledi z vrha na Lavantinska pogorja v Avstriji, pogled pa nam je uhajal tudi na slovensko stran proti Peci, Uršlji gori in Karavankam.

 

 

Z vrha smo se spustili po položni poti po pašnikih in travnikih nazaj do izhodišča našega pohoda, kjer nas je čakal minibus in nas nato popeljal proti domu. Še obvezen postanek v Dravogradu za sladoled, nato pa smo se obogateni z lepimi doživetji in prijetnim druženjem vrnili nazaj v Mislinjo.

 

Naslednji naš pohod je predviden prvi torek v septembru (2. septembra torej) na Slavnik.

 

Vljudno vabljeni tudi tisti udeleženci, ki se tokrat pohoda niso mogli udeležiti.

Oglejte si tudi