Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
9°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Župnik g. Cej odhaja po 22 letih delovanja v Mirnu

Maša v mirenski cerkvi Svetega Jurija ob zaključku 22 -letnega delovanja župnika gospoda Cirila Ceja

V nedeljo, 26. julija 2015, smo se zbrali v mirenski cerkvi Svetega Jurija ob zaključku 22-letnega obdobja, v katerem je bil gospod Ciril Cej župnik v župniji Miren.

V dvaindvajsetih letih delovanja v Mirnu je gospod Cej storil veliko dobrega za našo župnijo in se z zlatimi črkami zapisal v zgodovino. Poleg neverjetnega truda za večjo vero župljanov je prenovil cerkev v Mirnu, ki je po celotni obnovi postala ena lepših cerkev daleč naokoli. Gospod Cej je s sodelavci tudi napisal knjigo Župnija Miren skozi stoletja, v kateri je povzeta zgodovina ne le naše župnije temveč vasi nasploh.

Zadnja maša gospoda Ceja je bila običajna nedeljska maša, katero je zaznamovala čustvena pridiga, ki se je dotaknila še najhladnejših src. Za dolgoletno delo v župniji so se gospodu Ceju zahvalili g. Peter Budin, g. Andrej Budin, g. Virgilij Ušaj in g. Matjaž Mozetič.  

Gospod Cej je nedvomno pustil velik pečat v  mirenski zgodovini. Za to se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo veliko zdravja in uspeha na prihodnjih poteh.

 

 

Zapisala:

Tina Mozetič

 

 

Oglejte si tudi