Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
13°C
ČET.
20°C
14°C
Oceni objavo

Velik uspeh karateke Yoshitake iz Mirna

Danijel Leban član Yoshitake Miren in član slovenske reprezentance v karateju osvojil 5. mesto na Svetovnem prvenstvu WTKF 2016 v Krakowu

Svetovna Tradicionalna Karate Federacija (WTKF) je od 12. do 16.oktobra 2016 uspešno izvedla SVETOVNO PRVENSTVO za članske kategorije v Tradicionalnem karateju ter SVETOVNI POKAL za starostne kategorije do 14 let.  

Izvrstno organizirano Svetovno prvenstvo in Svetovni pokal sta potekala v mestu Krakow na Poljskem. Sodelovalo je 38 držav iz vsega sveta, ki gojijo tradicionalni karate. V veličastni športni dvorani Tauron (sprejme 20.000 gledalcev) je svoje moči v dveh tekmovalnih dneh pomerilo skoraj 2000 tekmovalcev v kumiteju (boj), katah (obvezni sestavi karate tehnik), En-Bu (prosto sestavljen prikaz karate tehnik med dvema tekmovalcema) in ostalih karate disciplinah. Na 12 tatamijih (bojiščih) je ocenjevalo nastope tekmovalcev preko 130 sodnikov. Kjlub velikemu številu tekmovalcev in izredno zahtevni organizaciji je prvenstvo potekalo brez zastojev, tekoče, organizator pa prejme vse pohvale, posebno za izvedbo in idejo uradne otvoritve svetovnega prvenstva. 

Tekma v En-Bu  mešano člani/članice je prinesel za Slovenijo, posebej pa še za naš klub Yoshitako odlično uvrstitev, in sicer sta Leban Danijel in Klara Gorišek po dveh nastopih pristala na skupnem 5.mestu! iskrene čestitke obema tudi v imenu vseh vadečih v našem klubu!

Nastop ITKF Slovenije na SP WTKF 2016  je prinesel obilo odličnih nastopov vseh članov reprezentance, dve uvrstitvi med 16 najboljših, štiri uvrstitve med 8 najboljših, četrto mesto in vsekakor najžlahtnejšo uvrstitev - osvojen o bronasto medaljo koprčanke Magdalene Cvijetič! 

Čestike vsem našim tekmovalcem, ki so dostojno predstavljali Slovenijo!
Ob tej priložnosti, se člana karate kluba Yoshitaka iz Mirna zahvaljujeva županu občine Miren-Kostanjevica g. Mauriciju Humar in vsem ostalim sponzorjem za sredstva, ki so nama omogočila udeležbo na svetovnem prvenstvu. Hvala!

 

Miloš Cotič

Povezave

www.google.com

Oglejte si tudi