.
Tudi naše društvo, ki je želelo predstaviti našo paradno vrtino "šparge" in
predvsem tipične stare jedi iz špargljev tudi z nekoliko modernejšim kulinaričnim pridihom.
Namen društva je bil tudi pokazati čiščenje in kuhanje tako belih kot zelenih špargljev ter tudi posebno napravo, s katero so na "ta pravo dolžino" odrezali šparglje, jih povezali z rafijo v svežnje in pripravili za na trg.
O vsem tem in starih kuharskih repectih iz našega okolja nas je seznanila predstavnica kmečkih žena Adrijana
Plesničar .
Marljive roke kmečih žena so nam skuhale: špargljevo juho, polento s šparglji, kuhane šparglje,
Tudi naše društvo, ki je želelo predstaviti našo paradno vrtino "šparge" in
predvsem tipične stare jedi iz špargljev tudi z nekoliko modernejšim kulinaričnim pridihom.
Namen društva je bil tudi pokazati čiščenje in kuhanje tako belih kot zelenih špargljev ter tudi posebno napravo, s katero so na "ta pravo dolžino" odrezali šparglje, jih povezali z rafijo v svežnje in pripravili za na trg.
O vsem tem in starih kuharskih repectih iz našega okolja nas je seznanila predstavnica kmečkih žena Adrijana
Plesničar .
Marljive roke kmečih žena so nam skuhale: špargljevo juho, polento s šparglji, kuhane šparglje,
okisane šparglje s polento, špargljev zavitek, šparge s pršutom in panceto, frtaljo. Predstavljene so bile tudi
šnite ter pehtranova in orehova potica.
Gordana Vičič