Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Vokalna skupina Chorus '97 iz Mirna na zborovskem festivalu v Nici

Že deseto leto zborovski navdušenci v Nici na Azurni obali, zbrani v združenju »Les Voix de Nice« prirejajo zborovski festival z mednarodno zasedbo, ki se ga udeležujejo zbori iz vse Evrope.

V dneh od 15. do 18. oktobra letos se je festivala udeležila Vokalna skupina Chorus '97 iz Mirna pod umetniškim vodstvom Laure Winkler Klanjšček. Na odprtju festivala so se vsi zbori, ki so prišli iz Norveške, Finske, Nemčije, Švice, Italije, Madžarske, Romunije, Slovenije in Francije medsebojno predstavili s krajšim programom pesmi v veliki dvorani Konservatorija v Nici.

Sledila sta še dva pevska večera, in sicer v petek koncert v cerkvi Saint Roch skupaj s še tremi zbori ter v soboto zaključna prireditev v katedrali Sainte Réparate, kjer je nastopilo vseh deset gostujočih zborov in gostitelj, zbor Les Voix de Nice. Na koncu programa je katedralo od strehe do tal zatresla mogočna Händlova Canticorum jubilo iz oratorija Jozue iz 400 grl prisotnih pevcev.

Po programu organizatorja so si pevci z vodičem ogledali Nico, zapeli v cerkvi Notre – Dame, v prostem času pa raziskovali zanimivosti mesta in okoliških krajev, ki jih na Azurni obali ne manjka.

Robert Petejan

Oglejte si tudi