Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

»ŽEGNANJE« VELIKONOČNIH JEDI NA DOBENU

Tudi letos je bil na Dobenu v organizaciji TD, že tradicionalni blagoslov Velikonočnih dobrot. Prijeten pomladni dan je na Velikonočno soboto, k Anžinovi domačiji, pred kapelico, kjer je bil postavljen oltarček, privabil veliko število (skoraj 70) obiskovalcev, največ je bilo seveda domačinov, a tudi nekaj Mengšanov in Ločanov je bilo med njimi, ki so prinesli svoje dobrote k »žegnanju«.
Košare z velikonočnimi dobrotami smo zložili, na kamniti zid ob kapelici, kjer jih je blagoslovil, mengeški župnik g. Janez Avsenik, ki je pozdravil vse prisotne vaščane in se jim zahvalil, da so v tako velikem številu prisostvovali velikonočnemu obredu, blagoslova jedi.

Že tradicionalni Velikonočni blagoslov jedi na Dobenu, ki poteka v avtentičnem vaškem okolju, ob kapelici, v harmoničnem ambijentu, privabi vsako leto večje število ljudi. Poleg  domačinov, se dogodka udeleži tudi vse več okoličanov  in ne glede na versko usmeritev, smo si bili vsi prisotni edini, da je »žegnanje« obogatilo velikonočne praznike na Dobenu.

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi