Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pustolovsko pohodniški dogodek AtransTrek obsijan s soncem in nasmejanimi obrazi udeležencev

Športno društvo Atrans s Trojan je v soboto, 11. aprila, v okviru Slovenske treking lige organiziralo pustolovsko pohodniški dogodek.
Zbudili smo se v sončno in prijetno toplo spomladansko jutro, ki je obetalo krasen dan. V motniškem parku pod lipami, na startu tekaško/pohodniškega dogodka, se je zbralo prek 100 ljudi. Najbolj vzdržljivi so se odpravili na 40 kilometrov dolgo pot, nekateri so za svoj izziv izbrali 20 kilometrsko traso, največje število udeležencev, med katerimi je bilo tudi kar nekaj otrok in pasjih štirinožcev, pa je krenilo na 10 kilometrsko avanturo. Pripravili smo tudi 2 kilometra dolg Treking Motniškega polža, ki je bil namenjen najmlajšim.


Na startu je vsak udeleženec prejel zemljevid z označenimi kontrolnimi točkami, popotno knjigo z opisom poti, kontrolni kartonček s štartno številko ter sadno zelenjavni napitek Smooth. 


Cilj so prvi prečkali udeleženci 10 kilometrske trase. Zmagovalec 10 kilometrskega teka, Gašper Petrovič, je prišel v cilj s časom 1:37:00, najhitrejči na 20 kilometrov je bil Gregor Mlakar s časom 2:44:00, z najdaljšo razdaljo pa je najhtreje opravil Jure Čebašek s časom 5:32:00. 


Vse udeležence smo v cilju postregli z ričetom in trojanskimi krofi Gostišča Trojane. Najboljše in naključno izžrebane pa smo razveselili še s številnimi praktičnimi nagradami sponzorjev Salomon, Suunto, LedLenser, Swix, PureSport in Zeleno jabolko.


Odlično razpoloženi udeleženci so z nasmehom na obrazih zapuščali motniški park pod lipami. Obljubili smo jim, da se bodo lahko vrnili, saj smo prepričani, da brez njih dogodek ne bi bil tako popoln, nepozaben, izjemen ... in ga bomo zato z veseljem ponovili :)


ŠD Atrans


Oglejte si tudi