Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

7. Občinsko prvenstvo v šahu v organizaciji ŠTD Rafolče

V okviru občinskega praznika v začetku septembra, je bilo 20. septembra 2014 s pričetkom ob 16. uri izvedeno 7. občinsko prvenstvo posameznic in posameznikov v šahu v lepo urejeni brunarici ŠTD Rafolče. Udeležilo se ga je 12 šahistk in šahistov, letos prvič z medobčinsko udeležbo. Igralo se je 7 kol po švicarskem sistemu, zmagal pa je četrtič Janez Hribar in tako prehitel konkurenta Toma Omahno, ki je zmagal trikrat.
Turnir je otvoril predsednik ŠTD Blaž Jemec in zaželel tekmovalcem uspešne miselne boje. Preko računalniškega programa je vodil medsebojne obračune šahovski sodnik Viktor Jemec.

Po zagrizenih dvobojih je pri posameznikih zmagal Janez Hribar s 6,5 točkami, sledili so Džemal Veskovič 5,5 in Tomo Omahna s 5 točkami. Brez pokala so ostali Janez Gerčar, Franc Erazem, Marjan Dolinšek in Marko Krulej. Med ženskami je zmagala nekdanja državna prvakinja Pavla Košir, pri mladih pa je dobil pokal Anže Pavlič in Andraž Barle, sledila pa sta še Tjaš Krnc in Lenart Pavlič.

Zahvaljujemo se občini Lukovica za denarno pomoč in ŠTD Rafolče za odlično organizacijo in skromno pogostitev. Se vidimo na naslednjem občinskem prvenstvu drugo leto.

Oglejte si tudi