Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Klemnu Gerčarju so se uresničile sanje

Kdor do sedaj še ni slišal za našega občana motokrosista Klemna Gerčarja, bo sedaj zagotovo. Klemnu so se namreč uresničile sanje, da se je povzpel na sam svetovni vrh motokrosistov v razredu MX3. Za ta neverjetni uspeh smo mu tudi v občini Lukovica pripravili svečan sprejem.
V nedeljo zvečer je že odmevala novica o Klemnovi zmagi po zadnji dirki, že prej pa so tiho potekala dogovarjanja o sprejemu na občinskem trgu, da pričakamo svetovnega prvaka v domačih krajih. Kljub slabemu vremenu se je v ponedeljek popoldan zbralo veliko navijačev, znancev, sosedov, prijateljev, sorodnikov in ostalih privržencev tega športa iz vse Slovenije. Čakanje na svetovnega prvaka je minilo ob pogovoru o razsežnosti in količini dela, energije, trme, razumevanja, treznosti, odrekanja in seveda denarja, ki je skupen recept za udejanjenje takega uspeha.

Po častnem krogu na svojem motorju, ob glasbi Godbe Lukovica, je Klemnu najprej čestital župan Matej Kotnik in mu nadel lovorjev venec v čast pravega športnega prvaka. Za izvrsten uspeh in trdo delo se mu je zahvalil tudi podpredsednik AMD Lukovica Marjan Kveder in mu zaželel še veliko takšnih sprejemov. Predstavnik AMZS, g. Stamejčič, tudi ni mogel skriti navdušenja nad uspehom Gerčarja, saj je postavil nov mejnik slovenskega motokrosa. Janko Hrastovšek, podpredsednik AMD Brežice, ki je Klemnov matični klub, je svoj nagovor pričel z oponašanjem komentatorja motokros dirke in tako za obiskovalce sprejema pričaral vzdušje s tekem. V Brežicah so dva dni kasneje za Klemna pripravili še poseben sprejem. Na koncu sta bila v Klemnovo družbo prijazno povabljena še glavna sokrivca za njegove uspehe, trener Nenad Šipek in kondicijski trener Matej Cankar. Oba sta potrdila trdo delo in neverjetno voljo svetovnega prvaka in zagotovila rezerve za prihodnjo sezono. Klemen nas je vse tudi prijetno presenetil, ko se je na odru pridružil ansamblu Zajc in na svojo harmoniko zaigral dve po domače. Sledilo je še intervjuvanje s strani prisotnih novinarjev in fotografiranje s posamezniki.

  

 foto: DJD 

 

Oglejte si tudi