Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

20 let Moto kluba Rokovnjači

V soboto 2. septembra je na placu v Vrbi potekalo praznovanje ob 20. obletnici delovanja Moto kluba Rokovnjači. Člani se zahvaljujemo za množičen obisk – ob pogledu na nepregledno množico obiskovalcev smo pozabili na vložen trud in ure dela v zadnjih mesecih, predvsem pa zadnjih tednih. Najbolj smo ponosni in hvaležni za podporo lokalne skupnosti, ki potrjuje pravo smer našega delovanja!
Dogajanje se je uradno pričelo ob 13. uri, najbolj neučakani so prišli že prej. Peščen plato ob nadvozu avtoceste je bil rezerviran za dnevno dogajanje, kjer so svoj prostor našle stojnice, otroški oder in drugi povabljeni. Ob tem so se na lokacijo začeli zgrinjati motoristi in mopedisti, ki so se pripravljali na panoramsko vožnjo ob 15. uri. Preko 70 udeležencev daljše trase se je zapeljalo po dolini Črnega grabna do Trojan, preko Izlak do gostilne v Vidrgi, kjer je bil postanek. Preko Moravč so se vrnili nazaj na prizorišče okoli 17. ure. Udeleženci z mopedi so se zapeljali do Lukovice in nazaj.

Takrat se je dogajanje preselilo pred veliki oder na travnik ob Radomlji z naznanilom pričetka moto iger. Najbolj pogumni so se pomerili v metu diska in hitrostnem pitju hmeljevega soka.

Koncertni del je otvorila skupina Presnete kasete, za njimi je sledil uradni del z nastopom Godbe Moravče in pozdravnim nagovorom častnih gostov. Dogodek je bil počaščen s podelitvijo častnega znaka AMZS Vladimirju Andrejki – Dadiju iz rok predsednika AMZS Andreja Brgleza. Za prejet znak nagrajencu iskreno čestitamo!   

Ob nestrpnem pričakovanju zvezd večera – skupine Orlek, se je vzdušje in število udeležencev dvignilo do vrhunca. Koncert je po pričakovanjih ponudil pravo energijo in pripravil številčne obiskovalce k prepevanju in plesanju.

Sledil je artistični nastop plesalke Nine, ki se je v drugem delu poigravala z ognjem. Ob prehodu v drugi dan so na vrsto prišli še lokalci – skupina Ar'n'Bi, ki so s popularno glasbo razveselili še mlajše obiskovalce.

Dogodek je bil za moto klub Rokovnjači uspešen, za kar se prijazno zahvaljujemo partnerjem:

Občina Lukovica, Glamur gradnje, Vodoterm, Alu Hribar, Sepro G, Valina varovanje, AMD Lukovica, Avto Kveder, Rodex, Akrapović, GP Hribar, Furman, Razvojni Zavod, Prenova, Mizarstvo Stupica, M Mig MIG, Media Print Gostič, Slikopleskarstvo Jerman, Hutko, Red Bull, Amzs, Compac, Telekom, Europlakat, GP Resnik, Cerar transport, Stanko Ravnikar, Primplan, Florjan Sušnik, Sitotisk Beguš, Dra-m, KS Sistem, ResaI, Elektro Klopčič, Intersnack Chio, VIP moto center, Libra in Aries, BBQ Dragons team, Gostilna Vidrga, GP Trojane.

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki ste se odločili za nakup majice DARUJ. Prejeta sredstva prodaje (1.500€) smo namenili akciji Stopimo skupaj, ki jo Občina Lukovica organizira za pomoč v poplavi prizadeti družini Nakrst – Kosmač.

Več fotografij si lahko ogledate na --> www.mkrokovnjaci.com

Na hitro še omenimo, da se je pred dogodkom moto klub zapeljal tudi na nočno vožnjo in sicer v sredo 12. julij 2023 in v soboto 19. avgusta napadel vrh Menine planine.

V nedeljo 1. oktobra pa vas zopet vabimo v našo družbo, takrat je v voznem redu skupinska zaključna vožnja s startom ob 10.uri izpred klubskih prostorov v Vrbi.

Oglejte si tudi