Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V znamenju okroglih

Dogajanje v moto klubu Rokovnjači se je tudi v letošnji sezoni spoprijelo z vsem znanimi ukrepi. Kljub temu nam je uspelo izpeljati kar nekaj skupinskih podvigov.

Začetek sezone letos nismo uspeli obeležiti s skupinsko vožnjo pa nas je  v mesecu maju gostila naša Ivi, saj je imela tavel'ko torto. Kot se spodobi za tak dogodek, se nas je skupina članov opremljenih z dobro voljo podala k cerkvi Sv. Andreja, kjer nas je pričakala slavljenka. Ob obujanju skupnih trenutkov smo nazdravili še na mnogo zabavnih in zdravih let.  

Prav tako je v maju štiridesetica ujela našega web mojstra Orehka, sicer je njegova šarmantno siva pojava marsikoga zavedla, ampak še vedno je mlad po srcu. S smreko na prtljažniku, v koloni motorjev in avtov nas je srce vodilo do Spodnjih Prapreč. Tam je bilo potrebno najprej postaviti mlaj, po skupinski fotki pa nas je Miha prijazno povabil za obloženo mizo.

Po začrtanem voznem redu, se nas je skupina članov, 4. junija, podala v Ljubljano na Zavod za transfuzijsko medicino, z namenom darovanja krvi v okviru akcije Motorist za življenje.

Še isti dan se je pričela letošnja strokovna vikend ekskurzija. Podali smo se kampirat ob Kolpo, v simpatično vasico Damelj. Poleg dobre hrane in nadvse superiorne družbe nas je razvedril ogled krajinskega parka Lahinja in izvira Krupe, predvsem pa kopanje in spust po Kolpi. Vikend je seveda spet minil prehitro.

Ker je v našem moto klubu tudi veliko podmladka oziroma otrok z željo po vožnji z motorji smo v ta namen organizirali moto tabor za otroke. Potekal je dva dni na poligonu v Vrbi. Udeležencem smo nudili kampiranje in vodeno uporabo poligona. Sočasno je na prizorišču potekala čistilna oziroma delavna akcija. Porabljeno energijo smo hitro nadomestili z dobrotami iz žara, za zaključek pa nas je Furman presenetil z družinskimi picami.

Nočna vožnja v sredini julija je bila dolga 100km. Traso Moravče, Kandrše, Izlake, Zagorje, Trbovlje, Marija Reka, Prebold, Trojane, Lukovica smo prevozili v slabih dveh urah (vključno s postankom). Zbrali smo se ob 19h pred Furmanom, od koder je kolona članov in simpatizerjev pod taktirko Mičota krenila v noč. Poletne nevihte so nam letos prizanesle, še vedno pa tli ideja o uresničitvi vožnje skozi celo noč, do sončnega vzhoda. Mogoče jo organiziramo ob naši 20. obletnici v letu 2023.

Ob tej priložnosti vas lepo vabimo na dirko na Vransko ( 29. avg ), ki jo organiziramo s krovno organizacijo AMD Lukovica in na Moto piknik v Vrbo, ki ga tradicionalno organiziramo prvi vikend v septembru, letos sobota 4. september. Pripravljamo moto igre in če boste zares pridni, mogoče še kaj dežja (kot skoraj vsako leto).

Oglejte si tudi