Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V PGD Blagovica pridobili gradbeno dovoljenje za izgradnjo gasilskega doma

Telovadnico podružnične šole Janka Kersnika v Blagovici so v soboto, 20. februarja 2015 napolnili gasilci prostovoljnega gasilskega društva Blagovica. V velikem številu so se tako zbrali na letnem občnem zboru, kjer so zbrane razveselili tudi z najnovejšo informacijo. Ravno v tistem tednu so namreč pridobili gradbeno dovoljenje za njihov največji projekt v tem trenutku: izgradnjo novega gasilnega doma.

Predzadnjo soboto v februarju so se gasilci iz PGD Blagovica udeležili že 74. rednega občnega zbora po vrsti, katerega je sklical predsednik Matjaž Markovšek. Zbor je imel devet točk dnevnega reda, in sicer: izvolili so ograne občnega zbora, vse sekcije društva so predstavile poročila o delovanju PGD Blagovica za leto 2014, predstavlkjeno je bilo poročilo verifikacijske komisije o sklepčnosti zbora,omogočena razprava na podana poročila ter glasovanje o njih, bilanci stanja in izkazu poslovnega izida. Prav tako so obravnavali in sprejeli program dela in finančnega načrta za letošnje leto, obravnavali in sprejeli pravilnik o organizaciji poslovanja in finančno materialnega poslovanja, nagovor pa so imeli tudi gostje.

Med njimi tako ni manjkal župan občine Lukovica Matej Kotnik, občinska svetnica Mateja Per, predsednik KS Blagovica Zdravko Slapar, predstavniki Gasilske zveze Lukovica in prostovoljnih gasilskih društev iz Krašnje, Lukovice, Prevoj in Kolovrata, planinskega društva ter Rdečega Križa Blagovica.

Blagovški gasilci so tako v letu 2014 opravili kar 621 ur dela brez kakršnih koli poškodb članov, na projektu izgradnje gasilskega doma pa so od začetka projekta pa do občnega zbora namenili že več kot 250 ur prostovoljnega dela v časovnem okvirju približno enega leta in osmih mesecev. Zbrane člane in članice so tako razveselili z novico, da so pridobili gradbeno dovoljenje za izgradnjo novega gasilskega doma, ki predstavlja njihov največji projekt v tem letu, prav tako pa bodo aktivno delovali tudi na področju pridobivanja novih članov društva, predvsem otrok in mlajše populacije.

Oglejte si tudi