Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Obisk osmice na Grahovem Brdu

Člani Društva upokojencev Log pri Brezovici smo marca znova obiskali Kmetijo Mahnič oz. domačijo Pr' Šušč.

Pred obiskom osmice smo načrtovali postanek v Lipici ter sprehod in ogled konjev v parku. Zaradi vremenskih neprilik pa smo naredili le kratek postanek za klepet ob dišeči kavici v Lipiški kavarni. Kar hitro smo se odpravili dalje proti Grahovemu Brdu. Ob vstopu v gostišče smo bili prijetno presenečeni, saj smo se tam srečali s člani društva upokojencev iz Dragomerja.
Ob prihodu nas je prijazni domačin Marko, lastnik osmice, prisrčno pozdravil, in komaj smo se posedli, že smo bili postreženi. Najprej smo se okrepčali z njihovo vedno okusno joto in kruhom, ki se mu zaradi njegove mehkobe ne da upreti. Na vsaki mizi nas je že čakalo okusno domače vino. Po joti so nas pogostili še z domačim narezkom in njihov domači pršut ter druge suhe mesnine so šli vsem zelo v slast.
Že med jedjo nas je, kot vedno ob obisku te osmice, z lepimi pesmimi razveseljeval glasbenik Bojan. Nekaj parov so zasrbele pete in kmalu se je začelo plesišče polniti; pri plesu so se nam pridružili še Dragomerčani ter preostali gostje osmice, in hitro je gostišče napolnilo veselo razpoloženje.  
Naš organizator Matej nam je, kot vedno, skupaj z glasbenikom Bojanom in nekaj prostovoljci iz našega društva pripravil še presenečenje, in sicer dve zelo zabavni točki. Nastopala je v lepe enotne kostime oblečena moška »dalmatinska klapa« in nam zapela nekaj znanih dalmatinskih pesmi. Nato so nas očarale še prelestne »trebušne plesalke«, ki so tekmovale, katera bo najboljša. Ob slovesu smo se vsi udeleženci izleta strinjali, da smo spet doživeli res prijetno, zabavno in sproščujoče druženje, in se zahvalili našemu Mateju za še en lepo pripravljen izlet našega društva.

Zapisala: Marjeta Filipič, foto: Zlatko Verbič

Oglejte si tudi