Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zaključen izbor zunanjega izvajalca za pripravo strategije razvoja

Pri pripravi strategije bo sodeloval Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete. Predstavitveno srečanje z občani bo potekalo 29. junija, razkrivamo pa še nadaljnji urnik postopka priprave omenjenega dokumenta.

Delovna skupina za pripravo Strategije razvoja Občine Log - Dragomer je v začetku junija pregleala štiri ponudbe in za zunanjega partnerja izbrala Center poslovne odličnosti Ekonomske fakultete. Nad pripravo strategije bo bedela prof. dr. Adrijana Rejc Buhovac, izredna profesorica za menedžment na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki med drugim predava o strateškem menedžmentu (programa IMB in MBA), njeno raziskovalno delo pa je usmerjeno predvsem v izzive razvijanja in uresničevanja strategij ter menedžerski nadzor. Vlogo mentorice in zunanje izvajalke bo prevzela že konec meseca, 29. junija ob 18. uri v OŠ Log - Dragomer, kjer bo potekalo prvo srečanje z občani, na katerem se bodo ti seznanili z aktivnostmi, ki so potrebne za izdelavo strategije. Predvidoma teden dni kasneje bo potekalo anketiranje vseh občanov o njihovih pričakovanjih glede dolgoročnega razvoja Občine Log - Dragomer, nato pa bodo sledile že prve strateške delavnice z občani.

Vodja delovne skupine Simon Strgar nam je pojasnil, da so z dosedanjim potekom projekta zelo zadovoljni: "Projekt poteka skladno z vsebinskim, terminskim in finančnim načrtom, za to pa se želimo zahvaliti predvsem vsem članom delovne skupine za pripravo strategije in vsem tistim občanom, ki se aktivno vključujejo v pripravo tega ključnega dokumenta za razvoj Občine Log - Dragomer v prihodnosti." Zaupal nam je še, da glede na trenutni potek projekta upravičeno verjamejo, da bo občinski svet še pred zaključkom leta lahko potrdil ta strateški dokument, k naj bi temeljil na vrednotah in stalnem sodelovanju občanov.
Urnik projekta:
- 29. 6. 2015 ob 18.00 v OŠ Log - Dragomer: predstavitev aktivnosti za izdelavo strategije (predstavitveno srečanje z občani),
- 16. 7. 2015: prva strateška delavnica z občani (osnutek vizije OLD),
- 10. 9. 2015: druga strateška delavnica z občani (osnutek strategije OLD),
- 30. 9. 2015: predlog strategije razvoja OLD,
- oktober 2015: predstavitev strateškega dokumenta javnosti.

V. Lovrenčič

Oglejte si tudi