Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Objavili javno naročilo za prenovo tal šolske telovadnice

Občina Log - Dragomer je v prvi polovici septembra na portalu javnih naročil objavila javno naročilo za prenovo tal šolske telovadnice.

Rok za oddajo ponudb se bo iztekel še pred izidom Našega časopisa, izvajalci bodo lahko to storili do 22. septembra. Kot nam je pojasnil Martin Martinčič iz občinske uprave, bodo v sklopu projekta obnovili obstoječo podlago; izvajalec jo bo na poškodovanih mestih zapolnil in nato po celotni dolžini prebrusil. Sledilo bo polaganje devet milimetrov debele upogljive talne obloge ter oznaka igrišč za košarko, rokomet, tenis in nogomet. Projekt sanacije tal šolske telovadnice je del programa Leader, ki je financiran v okviru strukturnega sklada Evropske unije. Iz tega naslova naj bi občina pridobila 50 odstotkov sredstev, drugo polovico pa bo pokril občinski proračun. Med večjimi projekti, ki so se sofinancirali s pomočjo tega programa, sta obnova fasade vrtca in gradnja otroškega igrišča v Dragomerju.

Ravnateljica Mihaela Mrzlikar nam je povedala, da bodo ob prenovi tal zamenjali letvenike (ribstole), telovadnico pa bodo tudi prebelili. Kot smo še izvedeli, so v osnovni šoli letos že opravili rekonstrukcijo čistilne naprave, za katero so odšteli 12 tisočakov. Načrtujejo pa gradnjo nadstreška nad požarnimi stopnicami in, če bodo imeli na voljo dovolj finančnih sredstev, tudi ogrevanje žlebov; s tem ukrepom naj bi odpravili zamakanje na strehi, s katerim se na osnovni šoli spopadajo pozimi.

 

V. L.

Oglejte si tudi