Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Tudi uradno odprli cesto med Bevkami in Logom

Bevke, Log, 19. september – Župana občin Vrhnika in Log - Dragomer sta prerezala slavnostni trak in tudi uradno predala namenu na novo asfaltirani cestni odsek med Bevkami in Logom.
Nekaj sto metrov ceste je čakalo na asfaltiranje že več let; del trase z vrhniške (bevške) strani je bil že asfaltiran, za omenjeni odsek pa, po besedah župana Mladena Sumine, v občinskem svetu ni bilo prave pripravljenosti, da bi ga asfaltirali. Gre namreč za odsek, ki ga večinoma uporabljajo vrhniški občani, katastrsko pa leži v log-dragomerški občini.
Projekt se je začel že v letih 2010 in 2012, ko so z Bevk proti Logu razširili cesto in jo asfaltirali, a le del, preostali del je čakal na log-dragomerški denar. Delitev stroškov investicije po načelu pol-pol se je tako zaključila letos, s tokratnim odprtjem ceste, log-dragomerška občina pa je na tej trasi obnovila še svoj vodovodni sistem. Vrhniški župan Stojan Jakin je dejal, da tovrstne administrativne meje občanov ne smejo deliti, saj gre za kraje, kjer so ljudje stoletja živeli v sožitju, in tako naj bi ostalo tudi v prihodnje.

Novo pridobitev je blagoslovil bevški župnik, »preizkusila« pa jo je skupina otrok z rolerji in kolesi.

Gašper Tominc, foto: gt

Oglejte si tudi