Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Junija svetniki o rebalansu proračuna

Občinska uprava pripravlja spremembe proračuna za letošnje leto. Kot smo izvedeli, je glavni razlog za pripravo rebalansa uskladitev proračuna z načrtovanimi investicijami. Iz proračuna naj bi črtali odhodke v skupni vrednosti dobrih 334 tisočakov ter vanj uvrstili postavke, vredne 288 tisoč evrov.

Občinska uprava bo pripravljene spremembe proračuna najprej posredovala v obravnavo pristojnim odborom, na začetku junija pa naj bi rebalans nato sprejel Občinski svet Občine Log - Dragomer. Najvišja postavka, ki jo bodo črtali iz proračuna, je gradnja prizidka k vrtcu v Dragomerju. Manj od načrtovanega bo porabljenega tudi za zimsko službo, asfaltiranje in gradnjo vodovoda na Poti za stan ter gradnjo opornega zidu na pokopališču. Po drugi strani pa se višajo sredstva za nabavo novih ekoloških otokov, nekaj več naj bi odšteli tudi za ureditev visoke cone na Lukovici, odvetniške storitve, za shranjevanje stojnic za tržnico naj bi kupili zabojnik, več od načrtovanega naj bi odšteli tudi za nakup stanovanja v stavbi, kjer domuje enota vrtca Log, ter nakup opreme za ureditev ambulante v prostorih dializnega centra. 
V proračun so na novo uvrstili rekonstrukcijo dela Stare ceste na odseku, kjer bo Energetika Ljubljana gradila plinovodno omrežje, občina bo v okviru te investicije zamenjala vodovodno cev ter asfaltirala cestišče. V okviru obnove Poti za stan bodo zgradili tudi meteorno in fekalno kanalizacija, del kanalizacije pa bodo gradili tudi ob regionalni cesti na Lukovici, kjer je predviden nov izvoz z avtoceste. Kanalizacijo naj bi gradili hkrati z delom vodovoda v okviru projekta Visoka cona Lukovica. Sicer pa bo v rebalans uvrščena še rekonstrukcija Borovniškega vršaja. Financiranje te investicije je po lastniških delih razdeljeno med občine Log - Dragomer, Borovnica in Vrhnika.  Spremembe so pripravili tudi na področju športa. V rebalans bodo ponovno uvrstili igrišče z umetno travo v športnem parku na Logu, saj je Fundacija za šport odobrila to sofinanciranje, črtali pa bodo gradnjo zunanje steze s tartanom pri osnovni šoli, saj sofinanciranje ni bilo odobreno. V proračun pa so uvrstili še sredstva za sofinanciranje humanitarnih dejavnosti. (vl)

Oglejte si tudi