Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

10. maja koncert Siddharte na Logu

Letošnje tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Športnem parku Log bo še bolj udarno, pestro in zanimivo kot prejšnja leta. Organizatorji so se povzpeli še stopnico višje; na svoj račun tokrat ne boste prišli le ljubitelji športa oziroma športnega plezanja, temveč tudi glasbeni navdušenci. Na predvečer tekmovanja bo v Športni park Log prišla najuspešnejša slovenska rock skupina Siddharta, ki bo pripravila koncert pod imenom Siddharta World Cup Concert, naslednji dan pa se bodo lahko zabavali še ljubitelji techno glasbe.
Tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju bo v Športnem parku Log potekalo že tretje leto. Medtem ko smo se prvo in drugo leto tekmovanja veselili predvsem zaradi prihoda svetovne plezalne elite ter lani zaradi slovenskega zmagoslavja, se bo tokratno tekmovanje obiskovalcem v spomin vtisnilo tudi zaradi številnih novosti. Tudi letos bo največja balvanska stena v Sloveniji gostila najboljše plezalce z vsega sveta in tudi tokrat bomo lahko pod steno navijali za slovenske plezalne ase z Mino Markovič na čelu, lansko zmagovalko tekme na Logu ter zmagovalko svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. "Tekma na Logu je vedno super, organizacija je dobra in za tekmovalce je res imenitno poskrbljeno, zato se z veseljem vsako leto vračam na to tekmovanje. Tudi publika in vzdušje na tekmi sta neverjetna in prepričana sem, da bo tudi letos in prihodnja leta tako!" pravi Markovičeva. Dodaja, da si je tekmovanje z dobro organizacijo in vzdušjem ustvarilo dobro ime. "Jaz bom pridno trenirala in se pripravila na preizkušnjo – se vidimo!" je dejala zmagovalka lanske tekme.
Zanjo in za vse druge slovenske ter najboljše tuje plezalce boste na Logu lahko navijali 11. in 12. maja. V soboto se bodo v dopoldanskem delu v kvalifikacijah pomerili moški, popoldne pa še ženske; v nedeljo bosta v dopoldanskih in zgodnjih popoldanskih urah sledila moški in ženski finale, zvečer pa še finale za ženske in moške. V finalu bodo organizatorji znova posegli po dobro preizkušenem programskem konceptu; za glasbeno spremljavo bosta ob plezanju finalistov poskrbela Jani Hace in Sergej Ranđelović, dogajanje na steni pa bo tokrat s svojim duhovitim komentiranjem začinil Sašo Hribar.

Program razširili z dvema koncertoma

Športno-plezalno društvo Korenjak tekmovanje za svetovni pokal v balvanskem plezanju vsako leto povzdigne na nekoliko višjo raven in tudi letos bo tako. Tokrat bodo organizatorji na predvečer tekmovanja pripravili koncert skupine Siddharta, ki je posledica večletnega sodelovanja basista Siddharte Janija Haceta na finalih tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju na Logu. Priznana slovenska glasbena skupina bo na edinstvenem Siddharta World Cup Concertu nastopila na predvečer tekmovanja, v petek, 10. maja, ob 22. uri. Vstopnice za koncert lahko v predprodaji že kupite na Eventimovih prodajnih mestih, na strani World Cup Bouldering Log-Dragomer na Facebooku pa se z všečkanjem njihove strani lahko potegujete za brezplačno vstopnico.

Že naslednji dan se bo ognjemet zabave in glasbe nadaljeval s priznanim DJ Teyem; ta bo s kakovostno glasbo navdušil ljubitelje techna.

A to še ni vse, konec tedna se obetajo tudi atraktivni športni vložki. Navdušeni boste vsi ljubitelji adrenalinskega kolesarjenja, discipline bike trial. Profesionalni kolesarji vam bodo jemali dih na spektaklu, ki ga bodo uprizorili na več metrov visokih stolpih, kovinskih in lesenih ovirah ter avtomobilih. Na travnati površini bodo organizatorji postavili petdesetmetrski tobogan, po katerem se bodo lahko spuščali prav vsi obiskovalci. Zabavali se boste lahko tudi ob lovljenju ravnotežja, saj bodo na prizorišču postavili vrvni trak, tako imenovani slack line. Da pa ne boste pri plezanju opazovali le svetovnih mojstrov, temveč boste preizkusili tudi svojo spretnost, moč in veščino, bodo poskrbeli s postavitvijo velikega plezalnega stolpa, na katerega se boste lahko ob določenih urah povzpeli ljubitelji plezanja vseh starosti, medtem pa bo na njem potekalo tudi tekmovanje v hitrostnem plezanju.

Oglejte si tudi