Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Obisk noseče mamice v oddelku "Pikapolonice"

Ko govorimo o družini, domu, svojih najbližjih, je otrokom vedno prijetno, seveda, če so v tem domu zaželeni, sprejeti, ljubljeni…
K sreči je v skupini Pikapolonice tako. Vsi otroci zelo ponosno pripovedujejo o svojih najdražjih, razlagajo o njih ob slikah, se staršev, bratcev, sestric razveselijo ob vsakem prihodu v vrtec. Pogovarjajo se o različnih družinah, tako da otroci nimajo predsodkov  do drugačnih družin, kot je njihova. Velja le to, da jih imajo tisti, s katerimi živijo, radi, jim nudijo varnost, jih pripravljajo na odgovorno življenje.

 

Posebno doživetje za njih je bil obisk Nikove mamice, ki je noseča. Z njimi je bila pripravljena delite veselje ob pričakovanju rojstva novega člana družine. Skupaj so pogledali slike in filme ploda. Pokazala jim je nekaj pripomočkov in oblačil, ki jih že ima pripravljene za novorojenčka. Najbolj ponosen pa je bil seveda Nik, ko je opazoval mamico pri razlagi.

 

Svoje starše, sestrice in bratce so povabili tudi v vrtec. Bili so njihovi gostje. Za njih so pripravili nastop z mjuziklom »Mali medo«, plesom, pesmicami ter jih pogostili s sokom in čokoladnimi kroglicami, ki so jih pripravili prejšnji dan.

 

Zapisala Marinka L.

Oglejte si tudi