Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Dan za spremembe 2016

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. V okviru 7. Dneva za spremembe, ki bo 2. aprila 2016,  bodo po vsej Sloveniji potekale različne akcije, katerih skupni imenovalec je spoštovanje. Spodbujali bomo dobre medsebojne odnose, spoštljivo komunikacijo in drobna dejanja prijaznosti. V Litiji so se zopet združili mladi pod krovnimi organizacijami: MC Litija, Klub litijskih in šmarskih študentov ter društvo za trajnostni razvoj SLOMO. Odločili so se, da bodo organizirali več drobnih akcij, katerih skupni imenovalec je spoštovanje.

 

V Mladinskem centru Litija bodo v okviru projekta Stojnica vse zastojn zbrana oblačila odpeljali nastanitvenemu centru za begunce na Vrhniki. Poleg tega bodo poprijeli za vrtno orodje in temeljito prenovili okolico mladinskega centra. Na novo bodo zastavili skupnostni permakulturni vrt, obnovili tribuno in nasploh polepšali zunanjost. Tudi na KLIŠE-ju so se odločili, da bodo osvežili in očistili okolico. Z društva SLOMO pa vas vabijo na Ulico solidarnosti, kjer bodo potekala sezonska dela v skupnostnem sadovnjaku.

 

Zbor vseh prostovoljcev bo v soboto, 2. aprila ob 8. uri v MC Litija, kjer se bodo formirale delovne ekipe, ki se bodo lotile dela po različnih lokacijah. Tudi za prazne želodčke bodo poskrbeli prostovoljci, ki bodo v MC-ju pripravili skupno kosilo.

 

Dodatne informacije lahko dobite na MC Litija, KLIŠE-ju ali društvu Slomo, sledite rumenim ribicam, ali pokličete na 041 443 410.

 

Zavihaj rokave, ne bodi zaspan, postani prostovoljec za en dan! 

Oglejte si tudi