Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

SLOVO POLETJU uspešno "pod streho"

V Litiji je od 27. do 29. avgusta potekal že osmi kulturni festival.
Ploščad pred Športno dvorano nudi odličen prostor za poletne prireditve, vendar smo letos ugotovili,da bo počasi postal premajhen. Obiskovalci prihajajo tudi iz sosednjih krajev, kar dokazuje, da je izbor nastopajočih pravi in upamo, da bomo lahko tudi v naslednjih letih nadaljevali s tradicijo tega festivala. Ljudje so vsak večer zadovoljni zapuščali prireditveni prostor, ker je seveda osnovni namen festivala.

Na sončno sredo nas je zvečer zopet ohladil dež, vendar smo se ogreli z energično glasbo odličnih Orlekov ter Pihalnega orkestra Litija, ki so navdušili številno občinstvo, ki se je zbralo v Športni dvorani. Orleki so znani po odličnih besedilih, ki jih nadgrajuje glasba 9 članske skupine. Pihalni orkester pa se je pod vodstvom Vasje Namestnika vživel v ritme  gostov.  Večer je bil res poln različnih ritmov, hudomušnih in življenjskih besedil ter vrhunskih  glasbenikov, ki so otvorili letošnji festival Slovo poletju.

 Neverjetna energija nas je družila na drugem večeru festivala Slovo poletju, ki smo ga poimenovali: začuti energijo glasbe.  In naslov je bil res pravi, saj  je vrhunska glasbenica Nuška Drašček  prepričala in osvojila srca  poslušalcev. In seveda odlični pevci Zbora sv. Nikolaja Litija z zborovodkinjo Heleno Fojkar Zupančič … Njihova velika ljubezen do prepevanja, sproščenost, kvaliteta in vrhunskost … Glasbena kombinacija večera je bila prava in res smo “poleteli med zvezde”.

Za zelo uspešen zaključek festivala Slovo poletju so poskrbele kar tri skupine. Moška vokalna skupina, ki jo vodi Žiga Tori je poskrbela za nepozaben uvod, s katerim so dokazali,  da so vrhunski pevci, večer so nadaljevale pevke Ženske vokalne skupine Lipa Litija z vodjo Anito Medvešek, ki so zahtevno komisijo in občinstvo z dalmatinskimi pesmimi navdušile že na tekmovanju klap na Bolu na Braču junija letos in seveda tudi naše občinstvo. Prepevanje so nadgradili tudi instrumentalisti: Stanči Škarja- bas,  Damir Pavlič- bobni,  Domen  Malis -  kitara, Simon Prašnikar, klaviature in sekcija Tamburaškega orkestra Šmartno.   Gostje iz Splita, Klapa Šufit pa je z vrhunskim nastopom dodala piko na i večeru in celotnemu festivalu. S skupno pesmijo Ne diraj moju ljubav je bil zaključek festivala še bolj slovesen. Program je vse tri dni povezoval Gorazd Mavretič. Hvala vsem sponzorjem, ki so omogočili izvedbo festivala: Zavarovalnica Triglav, Riko, HSE, NLB, Zavarovalnica Maribor, Predilnica Litija, Deželna banka Slovenije, KGL Litija, Papirnica Maar Litija, SPL Ljubljana, Matetova družba Litija, Rožica.si, Petra Planinšek, s.p. 

 

Oglejte si tudi