Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

10. festival Slovo poletju v Litiji poln pozitivne energije in navdušenih obiskovalcev

Zelo številčen obisk na festivalu Slovo poletju je dokaz, da smo skozi leta pridobili zaupanje naših občanov (in verjetno tudi obiskovalcev iz drugih občin) in prav deseti festival so mnogi ocenili kot enega boljših v zadnjih letih. Vse to je seveda zasluga odličnih izvajalcev, ki so s svojim delom in vloženo energijo pričarali vzdušje in nepozabno glasbo, ki je napolnila festivalski prostor.

V četrtek (25.8.) smo v Litiji gostili Ansambel Saša Avsenika, ki nadaljuje in nadgrajuje bogato tradicijo družine Avsenik in ni treba posebej razlagati, da njihova glasba vedno navduši. In če s svojimi glasovi svoje doda tudi eden najboljših zborov v Sloveniji (in v Evropi) Zbor sv. Nikolaja Litija, je kombinacija gotovo uspešnica. In tako je tudi bilo. Navdušeni obiskovalci, navdušeni pevci in instrumentalisti ter vodji skupin Sašo Avsenik in Helena Fojkar Zupančič. Fenomenalni odzivi so krožili tako v mestu kot tudi seveda po družabnih omrežjih. Petkov večer (26.8.) pa je napolnila gospel glasba v izvedbi odličnega a cappella gospel zbora Bee Geesus, ki jih odlikuje beatbox in drugi vokalni elementi, ki nadomeščajo instrumente. Vodi jih energični Matej Virtič, ki velja za enega vidnejših predstavnikov a cappella izvajalcev v Sloveniji. Prvič so sodelovali tudi z ustanoviteljem Rock n’ banda, Rokom Ferengjo, ki se je z ostalimi člani banda preizkusil le v vokalni izvedbi nekaterih pesmi. Seveda so se predstavili tudi s svojimi uspešnicami, pri izvedbi katerih je pomagalo tudi naše občinstvo.

Tudi letos so odločilno vlogo odigrali sponzorji festivala. Brez njihove podpore festivala gotovo ne bi bilo. Hvala g. županu za pomoč. V ZKMŠ se bomo še naprej trudili, da v Litijo povabimo glasbenike, ki navdušujejo s svojim ustvarjanjem in bodo lahko skupaj z domačimi skupinami ohranjali tradicijo povezovanja in sodelovanja na tem litijskem festivalu, s tem pa bomo vsi skupaj pridobivali nove izkušnje in nova prijateljstva.

Hvala sponzorjem:
ZAVAROVALNICA TRIGLAV, PINO LITIJA, DEŽELNA BANKA SLOVENIJE, RAILCARGO LJUBLJANA, RAFAEL SEVNICA, DELAVSKA HRANILNICA LITIJA, LUMENIA BREG PRI LITIJI, PREDILNICA LITIJA, KGL LITIJA, PAPIRNICA MAAR LITIJA, MATETOVA DRUŽBA LITIJA, SPL LJUBLJANA IN OBČINA LITIJA. 

Oglejte si tudi