Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Ne zamudite gurmanskega razvajanja v kobariških restavracijah

Jesen bo na kobariškem tudi letos posvečena lokalni sladici - Kobariškim štrukljem. V letošnjem “JESENSKEM RAZVAJANJU” pa bo omenjenim štrukljem družbo delala tudi naša sladkovodna lepotica – postrv.
KOBARIŠKI GASTRONOMSKI KROG, v katerem se vrtijo gostilna Breza, Gostišče Jazbec, Hiša Franko in restavraciji Kotlar in Topli val, bo v času od 5. septembra do 6. oktobra pripravil jesenski meni, ki bo posvečen tako jedem iz postrvi kot Kobariškim štrukljem. 


Gastronomsko razvajanje smo začeli v petek, 5. septembra, ko je v okviru 4. festivala soške postrvi potekala degustacija jedi iz postrvi, kot tudi čiste soške postrvi, ki jo drugače na krožniku najdemo le redko. “Kraljica Soče” bo lahko redno na menijih restavracij šele čez leto ali dve, ko bo Ribiška družina Tolmin v svoji vzreji zagotovila zadostno količino te endemične ribje sorte. Poleg soške postrvi bo takrat mogoče v lokalnih restavracijah naročiti tudi kaviar soške postrvi.

 

Da se na domači jedilnik premalo vključuje lokalne sladkovodne ribe so se strinjali vsi udeleženci petkove degustacije, ki je bila pravi uvodnik v jesensko razvajanje in kjer je bilo moč okusiti postrv na različne načine. Hiša Franko, restavraciji Topli val in Kotlar, Ribiška družina Tolmin in društvo Samooskrba Kobarid so pripravili pester in izredno okusen nabor jedi iz postrvi – ribji carpaccio s številnimi zelišči ter začimbami ali pa samo s par kapljic oljčnega olja … Lokalni ribiči so bili seveda najbolši poznavalci rib kot tudi najstrožji ocenjevalci – pa čeprav zase pravijo, da ribe raje lovijo, kot jedo.


Vabljeni torej v dolino Soče na Jesensko razvajanje ter odkrivanje ne samo lepot doline temveč tudi bogate gastronomske ponudbe. 


Tatjana Humar

LTO Sotočje - TIC Kobarid



 

Oglejte si tudi