Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Za nami je Miklavžev vikend

Petkovi tradicionalni Miklavževi tržnici je sledil sobotni Miklavžev koncert v izvedbi Jazz Punt Big Banda in nedeljski Miklavžev pohod na Krasji vrh.
Konec tedna je bil tudi v Kobaridu v znamenju Miklavža. V petek, 5. decembra, je na kobariškem trgu potekala tradicionalna Miklavževa tržnica. Obiskovalci so na stojnicah lahko izbirali med lokalnimi izdelki in pridelki, voščilnicami, si izmenjali šale, kape, rokavica in tudi igrače.

Sv. Miklavž je najprej obiskal otroke v cerkvi Marijinega Vnebovzetja v Kobaridu nato pa skupaj z angelčki obiskal in pozdravil vse obiskovalce in ponudnike Miklavževe tržnice.

 

Sledil je kulturni program, ki so ga sooblikovali mladi glasbeniki Glasbene šole Tolmin-oddelka Kobarid in pevci MePZ Sveti Anton Kobarid. Zbrane je pozdravil in zaželel mirne prihajajoče praznike župan Občine Kobarid Robert Kavčič.

Za topel čaj so poskrbeli člani društva Samooskrba Kobarid, za kuhano vino pa člani TD Kobarid in KS Kobarid. 

 

S prihodom Miklavža so na kobariškem placu zagorele novoletne lučke, ki naznanjajo praznični december in prihod Novega leta 2015.

 

Program se je nadaljeval v soboto zvečer, ko so na odru kobariškega Kulturnega doma nastopili člani Jazz Punt Big Banda z gosti Tanjo Srednik, Nino Strnad in Tomažem Gajštom. Kot so zapisali na svojem facebook profilu so na odru zelo uživali in, da v letu ki prihaja pripravljajo prav poseben program, saj bodo praznovali 10 let delovanja. 

 

Uživali pa so tudi poslušalci, ki so, v polni dvorani Kulturnega doma Kobarid, z bučnim aplavzom nagradili nastopajoče. 

 

Nedeljsko vreme je bilo naklonjeno tudi pohodnikom, ki so se podali na tradicionalni Miklavžev pohod na Krasji vrh in z obiskom Miklavža pri koritu nad Drežniškimi Ravnami zaključili letošnji Miklavžev vikend.

Oglejte si tudi