Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
14°C
PET.
15°C
10°C
Oceni objavo

Kotarji prehodni pokal predali v roke ekipi Za Gajine korake!

Na 5. izvedbi malonogometnega turnirja v Breginju, ki je potekal v soboto, 24. avgusta, smo bili ponovno priča številnim napetim in kvalitetnim obračunom. Čeprav je bila vremenska napoved za soboto precej slaba, pa je skozi celoten turnir sijalo sonce, slaba napoved pa se je uresničila šele po koncu tekmovalnega dela. Turnirja se je udeležilo 11 ekip, ki smo jih organizatorji razdelili v 3 skupine. V A in B skupini so se med seboj pomerile po štiri ekipe, skupino C pa so sestavljale 3 ekipe. V izločilne boje je napredovalo osem ekip.
Na podelitvi je največji pokal v zrak dvignila ekipa Za Gajine korake. Ta je iz rok Kotarjev prejela tudi prehodni pokal. Domača ekipa je namreč do zadnjega branila lansko zmago, a na koncu morala priznati premoč v finalu z 1:4. Odlično tretje mesto je osvojila še druga breginjska ekipa Bela Nadiža, ki je tako malce nadgradila lanskoletno 4. mesto. Še enkrat več pa se je finale za las izmuznil Sužidu – v polfinalu so izgubili proti kasnejšim zmagovalcem, na koncu pa zasedli 4. mesto. V izločilnih bojih se je strelsko najbolj izkazal Dani Vulikić, saj je v polfinalu in finalu prispeval po dva zadetka. To mu je skupaj s tremi goli v skupinskem delu prineslo nagrado za najboljšega strelca turnirja. Ekipa Za Gajine korake je imela v svojih vrstah tudi najboljšega vratarja Marka Kurinčiča. Za najboljšega igralca turnirja pa je bil po odličnih predstavah skozi celoten turnir izbran Marko Lazar iz drugouvrščene ekipe.

 

Organizatorji smo se izjemno razveselili udeležbe štajerske ekipe FD Črna lükja. Kot najbolj oddaljena ekipa so na podelitvi prejeli plato piva, gotovo pa bi si zaslužili še kako dodatno nagrado zaradi glasnega navijanja. Tudi oni so bili ena izmed žrtev kasnejših zmagovalcev, saj so nanje naleteli v četrtfinalu. Poleg njih so v četrtfinalu obstali lanski finalisti turnirja, ekipa Potoki mlekarnca. V ponovitvi lanskega finala so bili srečnejši in uspešnejši Kotarji. Prvič v petih letih (na turnirju nastopajo vse od začetka) se je v izločilne boje uspelo uvrstiti Prosnidu. Tekma proti Sužidu je bila nabita z željo po napredovanju in na trenutke precej groba. Prosnid je bil dolgo časa v igri za napredovanje, a dosojen penal in kasneje dva rdeča kartona so italijansko ekipo pokopali. Za presenečenje je z uvrstitvijo v četrtfinale poskrbela ekipa Cernieu, ena izmed dveh italijanskih ekip, ki sta prvič nastopili v Breginju. Kljub pobudi skozi celotno tekmo je z rezultatom 1:0 na krilih domačih navijačev slavila Bela Nadiža.

 

Kot je že zgoraj omenjeno, so na turnirju nastopile kar tri italijanske ekipe. Prosnid in Cernieu sta zaigrali v četrtfinalu, blizu temu uspehu je bila tudi tretja ekipa iz Subita. Ta je svoje nastope zaključila po dveh remijih in porazu. Orožje sta v skupinskem delu položili tudi močni ekipi Santos in Žaga, kar priča o veliki izenačenosti in kakovosti turnirja.

 

Na turnir se je torej ponovno odzvalo lepo število ekip. Nekatere med njimi so redni udeleženci že od samega začetka. Poleg dveh breginjskih ekip (Kotarji in Bela Nadiža) je barve Breginjskega kota še petič zapored branila ekipa Potoki mlekarnca, znova pa so se našemu povabilu odzvali tudi iz Prosnida. Četrtič zapored je pri nas nastopila ekipa iz Drežnice (Santos), štiri nastope pa ima še ekipa iz Sužida. Žaga je sodelovala tretjič, ekipa za Gajine korake pa je nastopila v skoraj enaki postavi kot pred dvema letoma (takrat ime ekipe Jani Ručna). Tri ekipe so na turnirju nastopile prvič – od tega dve italijanski ekipi (Subit in Cernieu) ter FD Črna lükja, ki je na turnir krenila z drugega konca Slovenije. Vsem ekipam se najlepše zahvaljujemo za udeležbo.

 

KONČNI VRSTNI RED:
1. mesto (pokal + prehodni pokal + bon za večerjo + šampanjec): ZA GAJINE KORAKE
2. mesto (pokal + bon za pice + šampanjec): KOTARJI
3. mesto (pokal + plato piva): BELA NADIŽA
4. mesto (pokal + plato piva): SUŽID

Najbolj oddaljena ekipa (plato piva)FD ČRNA LÜKJA


NAJBOLJŠI IGRALEC :
MARKO LAZAR – KOTARJI

 

NAJBOLJŠI STRELEC:
DANI VULIKIĆ – ZA GAJINE KORAKE (7 golov)

 

NAJBOLJŠI VRATAR:
MARKO KURINČIČ - ZA GAJINE KORAKE

 

Celoten dan pa vendarle ni potekal le na igrišču. Organizatorji se trudimo vsako leto turnir le izboljšati in poleg nogometnih tekem je potekalo še nekaj aktivnosti, ki so popestrile samo izvedbo.

 

V lanskem letu smo prvič organizirali dobrodelni srečelov. Odziv obiskovalcev je bil izjemen, zato smo se za podobno gesto odločili tudi letos. Čeprav je bilo srečk precej več kot preteklo leto, smo tudi letos vse prodali in tako prejeli precej sredstev za dobrodelne namene. Vsaka srečka je bila dobitna, tako da so se vsi, ki so jo kupili, razveselili lepe nagrade. Po podelitvi pokalov najboljšim ekipam smo izvedli še nagradno žrebanje. Zanj smo prihranili nekaj najbolj vrednih nagrad in izžrebali srečne nagrajence. V žrebanju so sodelovali vsi, ki so kupili srečko.

 

Ponovno smo dogajanje po končanem turnirju obogatili z glasbeno skupino Kolovrat. Svoje delo so opravili izvrstno, škoda le za dež, zaradi katerega so se vsi obiskovalci poskrili pod šotore. Zaradi dežja je odpadlo tudi predvideno streljanje z gola na gol, ki je lani poželo veliko zanimanja. Sodeč po prijavah bi bilo še bolj napeto kot lansko leto, saj se je prijavilo veliko število ljudi.

 

Nogometni turnir je torej ponovno uspel. Vsem obiskovalcem in ekipam se še enkrat lepo zahvaljujemo za obisk. Upamo, da so na turnirju uživali in da se ga bodo udeležili tudi prihodnje leto.



Oglejte si tudi