Logo MojaObčina.si

Kobarid

JUTRI
7°C
-6°C
NED.
8°C
-4°C
Šport in rekreacija, Športno društvo

ŠD BREGINJSKI KOT

Predstavitev

ŠD Breginjski kot je pravni naslednik ŠD Podbela, ki je bilo ustanovljeno na ustanovni seji 20. 4. 2002 v Podbeli. Preoblikovanje oz. spremembe (statuta, imena, zakonitega zastopnika, naslova,...) se je na pobudo mladih kotarjev zgodilo 16. 9. 2009 na izredni seji društva, predvsem z namenom, da na enakem območju ne bi delovali dve društvi enakih usmeritev.

Vsi predlagatelji preoblikovanja se dobro zavedamo pomena zgodovine in spoštujemo celotno preteklo obdobje delovanja našega društva. ŠD Podbela je v takratni sestavi v prvih letih delovanja v Podbeli organizirala turnirje, ki so v vseslovenskem merilu neponovljivi - posebni predvsem kar se tiče številčne udeležbe ekip in obiskovalcev na rekreativnih turnirjih. Žal je ta turnir zaradi različnih stvari na vrhuncu razpoznavnosti in obiska dočakal konec. Zaradi tega odmevnega dogodka, ki ga je prirejalo društvo pod vodstvom prvega predsednika Valterja Kramarja in še številnih drugih pozitivnih stvari, ki jih je to društvo dalo Podbeli in celotnemu Breginjskemu kotu, smo ponosni na to bogato zapuščino.

Danes ŠD Breginjski kot šteje nekaj več kot 50 članov, ki se tako ali drugače vključujejo v različne aktivnosti društva. Društvo se trudi predvsem za dvig nivoja urejenosti in raznolikosti športne infrastrukture ter z organizacijo različnih dgodkov, izletov, vodenih rekreacij in drugih dejavnosti poizkuša zadostiti čim širši populaciji. Delovanje bazira na kraj Breginj, kjer smo si v preteklih letih uredili klubski prostor in posodobili igrišče namenjeno igranju malega nogometa in košarke. V sodelovanju z gostinskimi ponudniki in krajani iz ostalih krajev po Breginjskem kotu pa si iz omenjene "baze" počasi širimo prostor našega delovanja po Kotu. Prav slednje nam za prihodnje delovanje predstavlja največji izziv - tako iz področja organizacije kot tudi pri zavzemanju za posodobitev športne infrastrukture po ostalih krajih.

Veseli nas, da je naš trud v lokalnem območju spoznan in cenjen. Sodelovanje s prebivalci, občino, krajevno skupnostjo, društvi in drugimi organizacijami ter gospodarstveniki je na izjemno visokem nivoju kar precej olajša naš trud pri uresničevanju zastavljenih cijev - teh pa je za prihodnost še ogromno.

Zadnje vsebine