Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Na loškega sejma dan

Približno 15 let je že minilo odkar so krajani Logje nazadnje praznovali oz. organizirali loški sejm (»sanjn« po loško). Letos so se mladi iz te vasice odločili, da poskusijo pretekli duh tega praznika obuditi.

 

Prvi vikend v septembru smo začinili s preteklo nedeljsko navado, turnirjem v trešetu. Da je bilo dogajanje tudi glasbeno obarvano, je poskrbel harmonikaš Tadej, na pohvale vredno lastno pobudo pa je dogajanje popestrila tudi harmonikašica Beti. Lačni so se lahko nasitili s čevapčiči, za degustacijo so bili na voljo celo breginjski štruklji, narejeni po loškem receptu. ;)

 

Turnirja se je udeležilo 9 parov in nad pričakovanji velika množica ljudi. Tretje mesto se je za las izmaknilo iz rok »veteranoma v trešetu« Silvu Balohu in Srečku Rosiču. To mesto sta zasedla vztrajna Sandi in Balky. Drugo mesto je po napetem finalu pripadlo mojstroma Radu Žagarju in Marku Sabotiču. Laskavi naslov prvega mesta si je priborila prijateljska zasedba z livškega Kim&Čedajc. Nagrado si je za borbo zaslužila še edina udeleženka turnirja Mojca Živec Lavrenčič. Ostali udeleženi bodo navedeni na koncu članka.

 

Pri organizaciji prijetnega večera so nam z donacijami nagrad pomagali Eko kmetija Robidišče in družina Baloh- Parin. Najlepše se jim zahvaljujemo.

 

Vsem udeleženim pa se zahvaljujemo za obisk in dobro voljo.

 

Udeleženci turnirja:

Iggy perry and miti grunti

Sandi in Balky

Pospravi za seboj (Robi in Simon)

Silvo Baloh in Srečko Rosič

Marko Sabotič in Rado Žagar

Kim&Čedajc

Srečko Gašperut in Mojca Živec Lavrenčič

Marko Lazar in Valter Lazar

Andrej Lavrenčič in Matevž Terlikar

Oglejte si tudi