Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Minilo je trinajst uspešnih let

Osteoporoza in inkontinenca urina so pogoste nadloge tako moških kot žensk. Opažamo že pojavnost pri vedno mlajši populaciji. Zelo pogosto je to zamolčana težava, posebno inkontinenca pri moških. Nastanek težav lahko preprečimo, jih premaknemo na kasnejše starostno obdobje ali pa jih omilimo s pravilnimi preventivnimi vajami.
Prve preventivne vaje za osteoporozo in urinsko inkontinenco smo organizirali pod okriljem KO RK Cirkovce v novembru 2003 v prostoru sedeža organizacije. Nabavili smo telovadne pripomočke, žoge in trakove, da so vaje bolj pestre. Saj pripomorejo tudi za ostale gibalne dele telesa, kot so hrbtenica, prekrvljenost …

Od takrat naprej se vsako jesen od novembra do aprila dobivajo in pridno telovadijo. Strokovno vodstvo poteka pod budnim očesom višje fizioterapevtke Marjance Kajzer. Ostale organizacijske dolžnosti pa je prevzela vestna gospa Anica Gajzer. Iskrena hvala obema.

Nekaj udeleženk je že vsa leta zvestih vajam. Udeležba se spreminja, tako smo pred leti zaradi številčnosti poiskali novo vadbišče v mali telovadnici OŠ Cirkovce.

Včasih smo vaje zamenjale s sprehodom ob polni luni, predavanjem, na koncu vaj pa je zaključek z druženjem.

Letos smo se ponovno dobile v gostilni pri Kurešu v Šikolah. Pogostitev je bila odlična. Klepet in smeh sta bila stalnica. Za boljše počutje pa so poskrbele tudi Vesele polanke, ki so izpolnjevale pevske želje posameznic in skupaj zapele. Tokrat smo zaključek združile z 8.marcem, dnevom žena.

Hvala vsem udeleženkam, da vztrajajo in skrbijo za svoje zdravje, želimo vam še mnogo uspešnih in zdravih let.


Odbor KO RK Cirkovce

Oglejte si tudi