Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Ko angelčki potujejo, se še nebo smeji

Pod okriljem Ustanove v objemu skupnosti občine Kidričevo smo sprejeli obveznost, da popeljemo skupino občanov na zdravstveno-rekreativno druženje v Bioterme Male Moravce.
Po predhodnem dogovoru v termah smo se dogovorili o posebnosti skupine, zahtevnosti pri obravnavi in zmogljivosti posameznika. Dobili smo krasnega fizioterapevta in animatorja.

V ponedeljek, 14. marca, smo se ob dogovorjeni uri dobili pred restavracijo Pan. Odpeljali smo se s štirimi gasilskimi kombiji. Prijav je bilo nekaj več, vendar je zaradi bolezni in smrti v družini odpovedalo 6 oseb. Razen 4 voznikov – gasilcev smo imeli še 4 spremljevalce za dvajset udeležencev.

Dobili smo edini lepi sončni dan v tem obdobju.

Za nas je veljal rek: "Ko angelčki potujejo, se še nebo smeji."

Po prihodu v terme smo se najprej odpravili v bazene, kjer smo od 10.30 do 11.30 imeli vodene vaje animatorja – fizioterapevta. Po počitku po vadbi smo odšli na kosilo, nato pa na pohod z nordijskimi palicami, nekateri pa tudi brez. Razen vaj smo se seznanili z zgodovino okoliških krajev (Mala Nedelja …). Prehodili smo 5 km in se utrujeni, vendar dobre volje, odpravili domov. Gasilci so zakon, hvala za lepo vožnjo in dostavo na dom. Najstarejši udeleženec vseh aktivnosti je bil star 92 let.

Prostovoljci smo po dolgem času spet začutili, zakaj je dobro biti prostovoljec. Nasmejani obrazi, prijazen odziv, želja po ponovitvi izkušnje in druženja ti dajo ponovni zagon, da vztrajaš. Nekaj udeležencev še nikoli ni bilo v toplicah ali na kopanju.

HVALA za možnost in priložnost, da lahko sodelujemo in osrečujemo ljudi v naši občini tudi pod okriljem USTANOVE v objemu skupnosti občine Kidričevo, v imenu vseh izvajalcev, vseh gasilcev občine Kidričevo in vseh članov odbora Rdečega križa v občini Kidričevo.

Oglejte si tudi