Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Kuhanje bučnega golaža v Središču ob Dravi

Na povabilo podjetja Jeruzalem SAT Oljarne in mešanice Središče d.o.o. na tekmovanje v pripravi bučnega golaža se v Kulturnem društvu Lovrenc radi odzovemo. V soboto, 12. septembra, je namreč pri njih potekala že 13. tradicionalna prireditev Praznik buč – dan odprtih vrat.
Že pred osmo uro smo se iz Lovrenca odpeljali proti Središču. Čeprav je Dravsko polje bolj poznano po krompirju in se najverjetneje po naših domovih pogosteje kuha krompirjev oz. »bobov« golaž, smo sestavili dober recept tudi za pripravo bučnega. Na tekmovanju za najokusnejši golaž je sodelovalo 13 ekip. Čeprav naš golaž letos ni bil nagrajen, nismo bili razočarani, saj so ga pohvalili obiskovalci in tudi sami smo bili zadovoljni z okusom. Obiskali so nas tudi nekateri člani našega društva, ki niso sodelovali pri pripravi, in so se pri našem kotlu okrepčali. Kulturno društvo Lovrenc pa se je predstavilo tudi na stojnicah, svoja izvirna ročna dela je razstavila Marta Murko. Izpod njenih prstov nastane zares veliko raznolikih izdelkov in zanje je dobivala številne pohvale mimoidočih. Na stojnici sem razstavila tudi svoji sliki manjšega formata z motivom cvetja. V Središču smo tako predstavili kulinarično in ročno kreativnost naših članov društva. Ves dan smo se prijetno družili, ni se nam mudilo domov, zato smo se odzvali prijaznemu povabilu Stanka in Rozalije Krničar na njun vikend v kraju Veliki Brebrovnik. Ob prihodu nas je pozdravil še njihov glasni klopotec. S trgatvijo so za tisti dan zaključili kakšno urico pred našim prihodom. Gostoljubno smo bili postreženi z okusnim vinom in sladkim grozdjem ter se ob sproščenem klepetu na njihovi terasi čudili prelepi lokaciji in razgledu. Malce utrujeni, a v prijetnem vzdušju smo se pozno popoldan vračali domov.

 

Sonja Pišek, KD Lovrenc

Oglejte si tudi