Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

OKROGLA MIZA »Mladi za stare – stari za mlade za višjo kakovost življenja«

Občina Kanal ob Soči se je 19.9.2015, na povabilo Ustanove Fundacija BIT Planota,  udeležila okrogle mize »Mladi za stare – stari za mlade za višjo kakovost življenja«. Dogodek je potekal v Cerknem v okviru 6. Festivala nevladnih organizacij v regiji.

 

Prireditev Festival NVO je namenjena predstavitvi nevladnih organizacij, društev, zavodov in ustanov – fundacij), promociji nevladnega sektorja in premisleku o medgeneracijskem povezovanju. Dogodka se je udeležilo 36 nevladnih organizacij. Prireditev je bila tudi priložnost srečanja nevladnih organizacij, izmenjave izkušenj in navezovanja novih stikov na različnih ravneh. Na okrogli mizi so sodelovali: predstavnik mladih Miha Bavcon, predstavnica Občine Kanal ob Soči Klara Golja, predstavnica Slovenske filantropije Barbara Goričan, predstavnik upokojencev Marko Hvala in Mateja Kožuh Novak.

 

Beseda je tekla o tem kaj in kako lahko posamezniki, inštitucije, družba prispevajo k boljšemu sodelovanju med mladimi in starejšimi. Poudarek je bil na izmenjavi izkušenj in znanj ter medsebojni pomoči generacij.

 

 

Oglejte si tudi