Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

ODLIČEN NASTOP KARATEISTOV NA SVETOVNEM PRVENSTVU V KARATEJU

Med 12. in 18. oktobrom 2015 je v koprski Areni, pod okriljem Organizacije United World Karate, potekalo svetovno prvenstvo v karateju. Prvič po letu 1968 so bila združena v tekmovanje  tri  kategorije karateja - tradicionalni, splošni in kontaktni. Predsednik SZTK-a je povedal, da je bila to izjemna čast za Slovenijo, saj je tekmovanje združevalo kar sedem svetovnih zvez. Zbralo se je več kot 1000 karateistov iz 43 držav.

 

Svetovnega prvenstva sta se udeležila tudi člana karate kluba Goryu iz Tolmina, ki ima svojo sekcijo v Kanalu, Aljaž Markič in Domen Golja. Uspešno sta opravila kvalifikacije ter se iz polfinala prebila do finalnega nastopa. Aljaž Markič je dosegel izjemno drugo mesto in srebrno medaljo. Domen Golja pa prav tako izvrstno četrto mesto in za las ušel medalji.

Le nekaj dni po koncu prvega skupnega svetovnega prvenstva v karateju se je v  Kopru,  25.10.2015  odvijala še druga večja mednarodna prireditev v tradicionalnem karateju-Pokal Koper. Sodniški tim je vodil predsednik tehnične komisije Svetovne zveze tradicionalnega karateja, mojster Eligio Contarelli VII.dan. Na tekmovanju je sodelovalo  380 karateistov. Aljaž Markič in Domen Golja sta v kati tim zasedla 1. mesto in prejela zlato odličje. Aljaž pa je v katah posamezno prejel bronasto odličje. Slovenska reprezentanca tradicionalnega karateja je po oceni predsednika dosegla v letošnjem letu izjemne rezultate, saj so naši karateisti posegli v sam svetovni vrh karateja.

K.G.

 

 

Oglejte si tudi