Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

SREČANJE SKUPINE ZA SAMOPOMOČ ZA NEFORMALNE OSKRBOVALCE, Kanal, 19.11.2015

Na občini Kanal ob Soči je potekalo srečanje skupine za samopomoč za neformalne oskrbovalce.

 

Srečanje je bilo namenjeno različnim aktualnim temam in dilemam. Mnenja so bila različna tako kot so bili različni udeleženci. Odprla so nova vprašanja in nove poglede.
Ker je umovadenje pomemben del aktiviranja naših možganov, ki pomembno prispeva h kvaliteti življenja, smo tudi na tokratnem srečanju izvedli vajo iz Umovadnice. Srečanje pa smo popestrili in dopolnili tako, da smo napisali svojo pesem.

 

Skrb za oslabele starostnike, bolne in onemogle ljudi v veliki večini izvajajo neformalni oskrbovalci (svojci..). Zahteve oskrbovanja lahko pripeljejo k različnim obremenitvam, vključno s telesnimi, psihološkimi oz. čustvenimi, socialnimi in finančnimi. Zato ti ljudje potrebujejo podporo, znanje in pomoč. Vsak oskrbovalec je zagotovo najboljši primer prakse, ki jo lahko deli  z drugim oskrbovalcem in na način izmenjave izkušenj, spoznanj in občutenj pripomore k boljšemu zdravju in počutju.

Naslednje srečanje skupine bo 17.12.2015. Lepo vabljeni vsi, ki želite izmenjavo izkušenj, mnenj, znanj, da se nam pridružite. Pokličete lahko na 398 12 18 (Klara Golja).

Tekst: Klara Golja

NEKO ROJSTVO

Nekje tam v duši globoko,

v tančico ovito široko,

rodi se dete,

čudež narave.

 

Rodi se nov dan

s soncem obsijan,

neskončno veselje,

začetek nekih sanj.

 

Teče čas naprej,

dušo polni radost,

sreča in veselje.

Poti prepolno je v njej.

Kam?

Do kdaj?

Zakaj?

Ne vem…..

Udeleženci skupine (T, L, B, M, R, M, M, S, Z, K)

Oglejte si tudi