Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Pohod na Čičer in prednovoletno druženje v Ročinju

Lepo sobotno popoldne 19. decembra smo člani PD Valentin Stanič Kanal in naši prijatelji izkoristili za zadnji skupni pohod v tem letu in novoletno druženje.

Ob 13. uri  smo se zbrali pred Domom Valentina Staniča v Ročinju in od tam krenili na pohod na 726 m visok hrib Čičer. Celotna krožna pot, ki jo je Rudi Brezavšček iz Ročinja obnovil in označil, je lepa, urejena, raznolika, zanimiva in poučna. Drevesa ob poti so opremljena s tablami z imeni dreves. Nebo je bilo brez oblačka, sonce že prav pomladansko, vidljivost odlična, trobentice....Pot smo prehodili v 3 urah.

V Domu Valentina Staniča nas je čakal član našega društva alpinist Janez Gradišar - z alpinističnim vzdevkom Čirčang. V sliki in besedi je z nami delil svoje spomine na prvo slovensko odpravo leta 1973 v El Capitan z Nejcem Zaplotnikom, Janezom Lončarjem, Janezom Dovžanom, Mihom Smolejem in Dušanom Srečnikom.
Druženje smo nadaljevali ob prigrizku in pogovori o temi, ki nam je seveda najbolj zanimiva - o gorah. Večer v prijetni in hudomušni družbi je kar prehitro minil.


Zahvala tudi predsedniku krajevne skupnosti Ročinj Simonu Prinčič za gostoljubnost v Domu Valentina Staniča.



Tekst: Marija Marinič

Oglejte si tudi