Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pohod na Jelenk

Vremenska napoved sicer ni bila najboljša, a se je tradicionalnega (letos že osemnajstega) pohoda na Jelenk udeležilo 80 pohodnikov. Izpred občinske stavbe smo ob 8.15  krenili skozi Grad proti Kanalskemu Vrhu.

Planincem iz domačega društva so se pridružili planinci iz: PD Nova Gorica, PD Kobarid, PD Tolmin, Slovensko PD Trst, PD Ajdovščina , Planinska sekcija društva Gora in en avtobus planincev iz različnih planinskih društev Gorenjske.

Pohod je vodil »obnovljeni vodnik« Zvonko Lazar, organizacijo in logistiko pa sta uspešno izpeljala Stojan in Marjetka Lazar s svojima sinovoma.


Pri Lazarjevem vikendu smo si vzeli čas za postanek in okrepčilo, za klepet in izmenjavo e-naslovov ter telefonskih številk pohodnikov iz drugih društev.


Kmalu smo krenili naprej proti vrhu Jelenka v upanju, da je na vrhu sonce. Razgledi sicer niso bili najlepši, se je pa toliko razjasnilo, da je vodnik Zvone lahko opisal planoto in sosednje hribe in v daljavi gore, da so zlasti gostje iz Gorenjske dobili orientacijo, kje se nahajamo oziroma hodimo. Z vrha smo krožno (Bate) sestopili do jezera, kjer smo se ločili. Peščica tistih bolj utrujenih (med njimi tudi 86 let star pohodnik) se je vrnila direktno v Kanal. Večina pa se je povzpela še na Avški Kuk in od tam sestopila proti Avčam, do Bodreža, kjer smo se ustavili pred spominsko ploščo Valentina Staniča.


Pohod je bil lepo organiziran in voden, pot pa tudi lepo speljana in zanimiva.



Oglejte si tudi