Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Regijsko tekmovanje Mladina in gore

Ekipa mladih planincev iz Osnovne šole Deskle je zmagala na regijskem tekmovanju Mladina  in gore v Podnanosu.

Čestitamo mladim planincem in njihovemu mentorju za dober rezultat in želimo veliko uspeha tudi na državnem prvenstvu. Ponosni smo, da ste člani Planinskega društva Valentin Stanič Kanal.

Marija Marinič

Več o pripravah in tekmovanju pa poroča njihov mentor:

V soboto, 7. novembra 2015, so na treh osnovnih šolah potekala regijska tekmovanja iz znanja planinske šole. Ekipa Osnovne šole Deske, ki so jo sestavljali Luka Maffi, Kristjan Bašelj, Tadej Peršolja in Asja Čebron je pod vodstvom mentorja Vojka Simčiča tekmovala v Podnanosu.

Kljub temu, da smo se na tekmovanje dobro pripravili, nas je končni rezultat prijetno presenetil. Ekipa je presegla vsa pričakovanja, saj je na tekmovanju zmagala in se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 23. januarja 2016 v Tržiču na Gorenjskem.

 

Tekmovanje Mladina in gore je vseslovensko tekmovanje, ki se na regijskem nivoju izvede na treh lokacijah. Letos je skupno tekmovalo 63 štiričlanskih ekip, ki so jih sestavljali učenci in/ali učenke 6., 7., 8. ali 9. razreda osnovne šole.

 

Naši tekmovalci so ob zmagi osvojili tudi zelo veliko točk, saj je bil njihov končni rezultat drugi najboljši izmed vseh 63 ekip.

 

Veseli smo zmage in močno se želimo dokazati tudi na državnem tekmovanju. Do januarja bo potrebno predelati še nekaj dodatnega gradiva in potrditi dobro pripravljenost tudi v Tržiču.

 

                                                                                                          Mentor Vojko Simčič



Oglejte si tudi