Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ig
DANES
23°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Družinski izlet na kočo pri Sv. Ani na Mali gori

V nedeljo, 9. aprila so v mladinskem odseku PD Krim organizirali družinski izlet, ki je bil namenjen tako mladim družinam kot vsem tistim, ki so mladi po srcu. Izleta se je udeležilo sedem planincev, od tega trije otroci.

 

Prvi del pohodniške ekipe se je ob 8.30 uri srečal v Ljubljani, ob 9.30 dopoldan pa so se dobili s preostalimi tremi na parkirišču pri železniški postaji Ribnica ter od tam nadaljevali pot do izhodiščne točke pri kmetiji Seljan. Tam so parkirali in se, najmlajši v nahrbtniku na očetovem hrbtu, ostali pa peš, odpravili po dobro markirani lahki poti skozi zaselek in gozd proti cerkvici Sv. Ane. Pot je vodila po gozdni učni poti. Malo pod vrhom so si na prostoru, kjer so včasih delali kope, malo oddahnili ter poskrbeli za hidracijo, nadebudna dvojčka pa sta na dedkovem višinomeru ponovno preverila, koliko višinske razlike so že premagali in koliko metrov vzpona še čaka. Od tega počivališča je bilo potrebnega le še malo truda in prišli so na vrh k cerkvici, od koder je bil v lepem sončnem in toplem vremenu izjemno lep razgled na ribniško dolino in Travno goro.

 

Od cerkvice so se po kratki klančini spustili do planinske koče, kjer so naredili daljši postanek z dobrotami iz nahrbtnikov. Starejši so si privoščili tudi kavo, ki ima na Mali gori prav poseben okus. Malček pa je bil najbolj vesel pavze, ker je tudi on končno lahko razmigal nogice in veselo razkazoval svoje prve korake. Ni bilo potrebnega veliko razmisleka, da so se skupinsko odločili, da odijo še do sten Sv. Ane oz. Belih sten, do katerih vodi prelepa položna pot, ki jo je v veliki meri zmogel tudi najmlajši. Pri Belih stenah ima Geodetska uprava Republike Slovenije postavljeno državno geodetsko točko. Do razgledišča pri stenah Sv. Ane pa je le nekaj minut nadaljnjega hoda. Od tam je lep pogled na Struško dolino in razgiban svet Suhe krajine. V lepem vremenu se v smeri proti severu vidijo tudi vrhovi Kamniško-Savinjskih alp.

 

Proti izhodišču so se vračali po isti poti in našli še kaj zanimivega kar so po poti navzgor spregledali. Izleta pa niso zaključili na izhodišču, temveč so se vsi skupaj z avtomobili odpeljali proti Ribnici in pred njo zavili še do prve jamarske koče, zgrajene v naši deželi. Tam se nahaja Francetova jama, ki pa žal ni odprta za obiskovalce, imajo pa pri koči nekaj domačih živali, ki so pritegnile otroke in okusno ponudbo hrane.

Mali nadobudni planinci so bili izleta zelo veseli, prav tako tudi starejši. Udeleženci so se strinjali, da so se imeli dobro in prejeli so pobude, da bi pripravili še več takšnih družinskih izletov, ki se bi jih z veseljem udeležili. Mladinski odsek je bil vesel vseh udeležencev in dobre volje ter je tako dobil novo energijo za nadaljnje delo.

 

Vidimo se torej na naslednjem izletu!

 

Lep planinski pozdrav!

 

David Pečnik,

načelnik Mladinskega odseka PD Krim

Povezave

FBPDKrim
PDKrim

Oglejte si tudi