Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

JANKO JAZBEC - neodvisni kandidat za župana občine Horjul

Spoštovane volivke, spoštovani volivci! Izteka se čas mojega veljavnega mandata, pred nami pa so lokalne volitve za naslednje štiriletno obdobje, kjer bom ponovno kandidiral, tokrat kot neodvisni kandidat s podporo volivk in volivcev.

Pri vodenju občine  ne bodo moje vodilo politični interesi, temveč dobrobit in koristi občank in občanov naše občine. Posledice političnih interesov sem občutil na lastni koži, saj sem oba veljavna mandata dobil s podporo stranke NSI, vendar ker sem v prvi vrsti želel zagotoviti potrebe in želje občank in  občanov, je stranka tokrat, brez mojega vedenja, podprla novega kandidata za župana. Vendar me to ne ovira, zato sem se odločil kandidirati kot neodvisni kandidat, saj sem naredil veliko in ob ponovni izvolitvi, bo moje delo, tako kot do sedaj,  usmerjeno v  dobrobit celotne občine. Prednostno bom  pomagal socialno šibkim občanom, celotno delo uprave pa bo usmerjeno v realizacijo številnih projektov, ki sem jih že začel v tem obdobju.
V dosedanjih 8 letih vodenja občine sem dodobra spoznal kaj občani od mene pričakujete in potrebujete, zato želim še naprej prisluhniti vašim potrebam in željam in jih v čim večji meri realizirati.
Če se ozrem na preteklo delo v dveh mandatih, smo dokazali, da lahko skupaj prispevamo k kvalitetnejšemu razvoju občine, vi z vašimi idejami in jaz z realizacijo le teh. Pred nami so novi projekti, za katere smo z gospodarnim ravnanjem in brez zadolževanja v dveh mandatih delovanja, kljub številnim investicijam,  privarčevali 3,1 milijona evrov, kar predstavlja prihranek v višini skoraj dveh osnovnih letnih proračunov Občine Horjul, zato imamo  za načrtovane projekte dovolj lastnih sredstev, da jih lahko  izvedemo brez najemanja kreditov.
Moja vizija bo tudi v bodoče naravnana v smeri racionalnega in gospodarnega delovanja, ekologije ter  ohranjanja podeželskega okolja, ki ga je potrebno s ponosom ohranjati.

MOJI NAČRTI ZA NAPREJ:

-          Izgradnja nove čistilne naprave v Horjulu

Doslej smo  kupili zemljišče za gradnjo, do konca leta 2014 bo gradbeno dovoljenje in izbran izvajalec del,  gradnja pa naj bi stekla v začetku leta 2015 in se končala 2016.
Vrednost celotne investicije znaša preko 2 milijona evrov.
Zaključek celovite prenove Osnovne šole Horjul
Ko konca leta 2014 se bo zaključil projekt celovite prenove šole, s katero smo zamenjali streho, vgradili nove svetlobnike, zamenjali radiatorje,  uredili sanitarije, kuhinjo in postavili sončni elektrarni, sledila je kompletna zamenjava oken, izolacija zunanjih sten in obnova fasade,  uredili prezračevanje in ogrevanje ter zamenjali osvetljavo učilnic, celostno, tudi s pomočjo občanov, je bilo prenovljeno zunanje športno igrišče ter zgrajeno novo otroško igrišče z igrali za razredno stopnjo. Dokončuje se tudi investicija spremembe namembnosti stare telovadnice v  štiri nove učilnice, učilnico za tehnični pouk in knjižnico. S tem bomo pouk preselili iz starih neustreznih kontejnerskih učilnic v nove, svetle prostore.

V celovito prenovo šole bomo vložili 1,6 milijona evrov.

-          Izgradnja nove povezovalne ceste med šolo in vrtcem in preplastitev obstoječe Šolske ulice v Horjulu
Cesta bo povezava med šolo in vrtcem, ker bo na ta način omogočen priročnejši dostop do teh dveh ustanov. Odmerili in kupili smo že zemljišče za cesto in trenutno se pridobiva gradbeno dovoljenje, katerega računamo pridobiti do konca leta 2014. Sama izgradnja pa bo stekla  spomladi 2015. Sočasno z gradnjo se bo na novo preplastila tudi celotna Šolska ulica.

 

-          Obnova vodovoda Žažar

Za vodovod Žažar je predvidena celovita obnova vodovodnega omrežja s postavitvijo hidrantov. Z deli smo že pričeli in prva faza obnove vodovodnega sistema bo zaključena v oktobru 2014.

-          Izgradnja kanalizacije Ljubgojna  in asfaltiranje cest po vasi

-          Nakup in obnova Prosvetnega doma v Horjulu

-          Nakup zemljišča od Sklada kmetijskih zemljišč pri Športnem parku Horjul v izmeri 2579 m2 za povečanje športnih površin in gradnjo novih garderob za in-line hokej

-          Postavitev brezžične Wi-Fi dostopne točke na območju Občinskega trga v Horjulu ter njegovi okolici

-          Ureditev tlaka in odvoda meteorne vode pri sv. Urhu

Trenutno se pridobiva kulturno varstveno soglasje in z deli bomo pričeli v oktobru 2014.

-          Odmere cest in ureditev zemljiško-knjižnega stanja cest

-          Sofinanciranje izgradnje malih komunalnih čistilnih naprav po vseh naseljih, kjer ni predvidenega javnega kanala.

 

-          Kanalizacija v Zaklancu

Primerjalna analiza za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode v naselju Zaklanec, ki jo je izdelalo podjetje Vodovod-Kanalizacija, Ljubljana, je bila ponovno izdelana v avgusta 2014, ki je pokazala, da  strošek izgradnje javnega kanalizacijskega omrežja z navezavo na ČN Horjul znaša najmanj  1,16 milijona evrov, izgradnja malih komunalnih čistilnih naprav pa 357 tisoč evrov. Analiza, ki je bila izdelana je jasno pokazala, da je najugodnejša rešitev izgradnja malih komunalnih čistilnih naprav.


DOSEDANJE DELO
S pridobljenimi izkušnjami in znanjem sem veliko prispeval k razvoju občine in ta občutek je bil moje vodilo k novi kandidaturi za župana. Lahko rečem, da je bilo v osmih letih veliko narejenega, plane smo realizirali in jih celo presegli. To dokazuje, da moje besede niso bile zgolj obljube, ampak tudi dejanja, kar kažejo izvedeni projekti, kot so:

 

-          Pridobili smo evropska sredstva za sofinanciranje projektov »Ureditev vaškega centra v Horjulu« in »Energetska sanacija OŠ Horjul«,

-          Pridobili smo državna sredstva za sofinanciranje »Energetsko učinkovito prenovo javne razsvetljave v občini«  (zamenjava 87 svetilk javne razsvetljave),  »Razširjeni  energetski pregled OŠ Horjul,  bivše OŠ Žažar, in občinske stavbe – sedež občine, »Obnovo podlage v dvorani za hokej in-line v Športnem parku Horjul« in »Energetsko varčna razsvetljava v OŠ

-          novi upravni prostori in ureditev vaškega jedra z izgradnjo občinskega trga,

-          sprejet je občinski prostorski načrt,

-          kupili preko 10.000 m2 zemljišč za namen gradnje nove čistilne naprave, razširitev pokopališča in ureditev parkirišč v Horjulu ,

-          energetska sanacija osnovne šole,

-          izgradnja kanalizacije in čistilne naprave v Podolnici ,

-          izgradnja pločnika, preplastitev cest, javne razsvetljave, vodovoda in kabelskega sistema v Podolnici,

-          izgradnja treh sončnih elektrarn v Horjulu,

-          asfaltirane so bile makadamske ceste Seč-Grda dolina, Grda dolina-Les-Ulaka, Vrzdenec-Gradišče, Lesno Brdo, Horjul-Ramovš in obnova nekaterih obstoječih cest,

-          dokončanje kanalizacije Vrzdenec in pridobitev uporabnega dovoljenja v letu 2011

-          zamenjava luči javne razsvetljave z varčnimi svetilkami in postavitev štirih solarnih svetilk,

-          sanacija plazu v Žažarju in sofinanciranje plazu Polž,

-          sanacija vodovodnega sistema in zamenjava salonitnih cevi,

-          digitalizacija katastra vodovodnih sistemov, vzpostavitev evidenc in nabava opreme za zagotavljanje kakovosti pitne vode,

-          investicije v obnovo gasilskih domov (Horjul, Vrzdenec, Zaklanec) in nabavo gasilskih vozil Vrzdenec in Žažar,

-          Horjul« ,

-          naredili številne prenose zemljišč za zemljiško knjižno ureditev cest, šole in gasilskih domov,

-          sofinanciranje obnov cerkva sv. Urh, Koreno, Samotorica in Vrzdenec,

-          obnova objekta trgovine in Gasilskega doma Vrzdenec  ter prenos lastništva na PGD Vrzdenec

-          nakup defibrilatorjev za občane, ki so nameščeni v vseh gasilskih domovih.

-          obnovljen kabelski sistem Telemach,

-          za vse novo graditelje smo znižali komunalni prispevek za 10 %,

-          subvencije za male komunalne čistilne naprave do višine 50 %, 

-          znižanje omrežnine za vodarino za vsa gospodinjstva v višini 50 %,

-          odprtje dodatnega 8. oddelka v vrtcu,

-          spodbude za oživitev vaškega jedra s subvencijami za kulturne, športne, turistične ter ostale prireditve na Občinskem trgu,

-          financiranje društev v naši občini za njihovo aktivno delovanje,

-          uvedba javnih del,

Moje rezultate dela na vseh področjih delovanja občine ste v teh letih lahko spoznali in spremljali, pred mano so še projekti, ki jih želim izpeljati.  Za projekte, ki so bili izvedeni, nismo polagali temeljnih kamnov in delali otvoritev. Kajti tudi to je  naš skupni denar. Vesel pa sem, da so se projekti izpeljali in da je bilo delo narejeno kvalitetno.
Iskreno se vam zahvaljujem za vaše dosedanje zaupanje in vas v želji po vaši podpori, vabim, da me na volitvah podprete.
Za vaš glas se vam že v naprej zahvaljujem.
Z vašo pomočjo se bom še naprej trudil za čim boljši razvoj občine in za dobrobit vseh občank in občanov.

Janko Jazbec

Oglejte si tudi