Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Razpis za podelitev priznanj Občine Horjul

Na podlagi 9. člena Odloka o podeljevanju priznanj Občine Horjul (Naš časopis, št. 263)

objavljamo

 

RAZPIS ZA PODELITEV PRIZNANJ OBČINE HORJUL

 

1.

Občina Horjul podeljuje naslednja priznanja:

– naziv častni občan

– plaketo

– priznanje

 

2.

Naziv častni občan:

Naziv častni občan se podeli posameznikom, ki so s svojim delom pomembno in trajno prispevali k razvoju družbe, utrjevanju miru, razvoju in dosežkom na raznih področjih človekove ustvarjalnosti oziroma k ugledu in razvoju občine.

 

Plaketa občine:

Plaketa občine se podeljuje posameznikom, podjetjem, zavodom, skupnostim, društvom in drugim pravnim osebam za izjemne dosežke in uspehe, s katerimi se povečuje ugled občine na gospodarskem, kulturnem, športnem in drugih področjih. Plaketa občine se lahko podeli tudi posamezniku za življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena.

 

Priznanje občine:

Priznanje občine se podeli posameznikom, društvom, zavodom, podjetjem ter drugim organizacijam in skupnostim za delo in dejanja, ki so jih dosegli ob posebnih priložnostih ter s svojo požrtvovalnostjo in delom povečujejo ugled občine.

 

3.

Kandidate za priznanja predlagajo fizične in pravne osebe: občani, politične stranke, podjetja, zavodi, društva ter druge organizacije in skupnosti.

 

4.

Predlog za podelitev mora vsebovati:

– naziv in ime predlagatelja

– osnovne podatke predlagane fizične ali pravne osebe

– navedbo vrste priznanja

– obrazložitev predloga

 

5.

Pisni predlogi se pošljejo do 15. aprila 2013 na naslov: Občina Horjul, Občinski trg 1, 1354 Horjul, s pripisom "za občinska priznanja".

 

6.

O izbiri kandidatov, ki prejmejo priznanje, bo odločal občinski svet. Neizbrani predlogi iz preteklih let se ne obravnavajo oz. je treba kandidate na novo predlagati. Priznanja bodo podeljena na slovesnosti ob občinskem prazniku.

 

 

Občina Horjul,
župan Janko Jazbec

 

 

Oglejte si tudi