Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Povabilo k sodelovanju ob 15-letnici Občine Horjul
  • Občina Horjul letos praznuje 15-letnico svojega delovanja, ki jo bomo proslavili junija. Ob tej priložnosti želimo pripraviti različne prireditve, zato vabimo vsa občinska društva in organizacije, da nam do 10. marca 2013 predložite svoje predloge za prireditve, ki jih nameravate organizirati v okviru občinskega praznovanja. Več informacij lahko pridobite na tel. št. 01/ 759 11 23 (Urška Marolt) ali na elektronskem naslovu urska.marolt@horjul.si.

    • Zimska služba

    Letošnje obilne snežne padavine so veliko dela povzročile zimski službi, ki skrbi za ustrezno prevoznost cest v zimskih razmerah. Za pluženje in posipanje cest in javnih površin skrbi izvajalec zimske službe, prav pa je, da tudi občani sami poskrbimo za očiščene dostope do hiš tako, da snega ne odmetujemo na pločnike, cesto in parkirišča oziroma ga odlagamo tako, da javne površine ne postanejo deponije snega z zasebnih dvorišč.

    • Ločevanje odpadkov

    Z ločevanjem in pravilnim razvrščanjem odpadkov glede na to, ali so namenjeni v zabojnike za embalažo, papir, steklo ali mešane odpadke, smo občani že dobro seznanjeni. Kljub temu pa je v času odvozov še vedno opaziti, da so zabojniki za mešane odpadke polni embalaže, zabojnik za embalažo v neposredni bližini pa je skoraj prazen. Zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov so nameščeni tudi na pokopališčih, in sicer črni za mešane odpadke, rumeni za embalažo in rdeči za sveče. Tudi tu bi želeli, da občani pravilno odlagajo odpadke, pri čemer bi predvsem izpostavili sveče, ki spadajo v rdeče zabojnike.

    • Pasji iztrebki

    Pred časom smo že opozarjali na problem pobiranja pasjih iztrebkov. Čeprav se je stanje nekoliko izboljšalo, je še vedno pogosto videti, kako kužki opravljajo potrebo po pločnikih, cestah, zelenicah in igriščih, lastniki psov pa ob tem zavzeto gledajo stran in nato odidejo, ne da bi za seboj počistili. Takih prizorov je še več na obrobju naselij, kjer je sprehajalcev psov vedno več. Tu psa še spustijo s povodca in ta svojo potrebo opravi na travnikih in pašnikih, na katerih se kosi krma za živino. Taka onesnažena krma pa za živino ni primerna; v najslabšem primeru se lahko živina zastrupi.
    Naj zato lastnike, vodnike in skrbnike živali znova opomnimo, da morajo za živaljo počistiti iztrebke tako, da jih zavijejo v plastično vrečko in odložijo v zabojnik za ostanke komunalnih odpadkov. Če bodo opažene kršitve, bo po opozorilu lahko sledila tudi kazen. Vsa pohvala pa lastnikom psov, ki počistijo za sabo in pobirajo iztrebke ter so tako lahko vzor drugim.

Oglejte si tudi