Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Deseti brat v letnem gledališču na Muljavi

Kulturno društvo Josipa Jurčiča Muljava  ob 170- letnici rojstva Josipa Jurčiča  in 50-letnici prve gledališke predstave v letnem gledališču na prostem uprizarja predstavo na prostem Josip Jurčič: Deseti brat.

Premiera bo v petek, 20. junija ob 21. uri, ponovitve pa 21., 27., 28. junija in 4. in 5. julija ob 21. uri.

 

Na začetku poletja, tam okoli kresne noči, se v dolinici pod Jurčičevo domačijo zgodijo ljubezenski zapleti, hudomušne dogodivščine, čisto pravi boji … Takrat oživijo junaki, ki so se rodili v domišljiji prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča.

 

Vsako leto se marljivi domačini že več desetletij prelevijo v njegove like in še danes aktualne vsebine. Poseben čar doda pojoče muljavsko narečje. V igralski ekipi sodeluje kar pet generacij, med njimi je tudi Jurčičev pranečak Ciril Jurčič.

 

Gledalci še vedno najraje pogledajo znamenitega Desetega brata, v katerem se prepletajo ljubezenska zgodba med grajsko Manico in revnim Lovrom, žalostna usoda Martinka in neverjetne prigode Krjavlja. A Muljavci so se lotili tudi nekaterih drugih, tudi manj znanih, Jurčičevih del: Cvet in sad, Med dvema stoloma, Grad Rojinje …

Jurčičeve zgodbe oživijo pod zvezdami v naravnem amfiteatru zadnji konec tedna v juniju in prva dva vikenda v juliju.

Vabljeni

 

Vir: http://muljava.si/letno_gledalisce/

Oglejte si tudi