Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Delo na črno = črna prihodnost

Frizerji, člani Območne obrtno – podjetniške zbornice (OOZ) Grosuplje, so na svojem srečanju 12.6.2013 v Domu obrtnikov v Grosupljem, identificirali delo na črno kot enega ključnih problemov svoje dejavnosti. Nelojalna konkurenca, neobremenjena s plačevanjem obveznih dajatev, ponuja svoje storitve po bistveno nižjih cenah in s tem ogroža obstoj frizerskih salonov, ki so, za razliko od prekrškarjev, neprestano pod drobnogledom inšpekcijskih služb. Država in pristojne institucije, med katerimi spada tudi OZS oz. OOZ Grosuplje, bodo morale delu na črno posvetiti bistveno več pozornosti in preiti od besed k dejanjem

 

Mnenju frizerjev se pridružuje tudi vodstvo OOZ Grosuplje. Upravni odbor OOZ Grosuplje ugotavlja, da delo na črno ne zadeva zgolj frizerske dejavnosti, pač pa se ta problem zajeda v vse pore slovenskega gospodarstva. Vsi bi se namreč morali zavedati, da z neplačilom davščin državi oškodujemo sami sebe. Po eni strani zahtevamo brezplačne storitve kot so javno šolstvo, javno zdravstvo, po drugi strani pa se izogibamo plačilu davka, ki je vir financiranja teh istih storitev. V želji po zaščiti svojih članov bo OOZ Grosuplje preko svojih vzvodov aktivneje pristopila k reševanju problematike dela na črno, v skrajnem primeru tudi preko prijav prekrškarjev, ki opravljajo delo na črno vsem na očeh, ustreznim inšpekcijskim službam.

 

Vabljeni tako člani OOZ Grosuplje kot tudi vsi ostali, ki se jih omenjena problematika zadeva, da svoje konstruktivne predloge glede reševanja problematike dela na črno sporočijo na OOZ Grosuplje (ooz.grosuplje@ozs.si).

 

 

                                                                                           

 

Strokovna služba

 OOZ GROSUPLJE

Oglejte si tudi