Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

S projektom »Zdravje na vsakem koraku« v novo sezono

Po uspešnem zaključku projekta »Živimo zdravo«, ki smo ga v preteklem letu izvedli v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo Ljubljana, smo se na Občini Dobrova - Polhov Gradec odločili za samostojno nadaljevanje programa. Občani se bomo lahko udeleževali delavnic pod skupnim imenom »Zdravje na vsakem koraku« in tako izpopolnjevali svoje znanje o ohranjanju zdravja. Prebivalci Občine Dobrova - Polhov Gradec smo zelo dejavni na različnih področjih ter odprti za dobre in koristne informacije, zato upamo, da bo tudi odziv na ta program odličen.

»Zdravje na vsakem koraku« je projekt promocije zdravega življenjskega sloga s poudarkom na sodelovanju posameznika, ki naj bi v procesu varovanja in krepitve zdravja prevzel aktivno vlogo.

Zdravje na vsakem koraku ponuja:

  • izobraževanje odraslih o kakovosti življenja, možnostih samopomoči in spoznavanju različnih možnosti podpiranja zdravja,
  • druženje,
  • zadovoljstvo,
  • spodbudo, da preizkusite osnovno znanje in veščine, ter
  • motivacijo.

Program bo potekal v obliki 12 delavnic, na katerih bomo predstavili bolezni sodobnega časa ter dejavnike, ki vplivajo na njihov razvoj. Govorili bomo o funkcionalnih motnjah prebavil, ki so v veliki meri povezane z življenjskim tempom in vplivajo na kakovost življenja, ter o različnih oblikah alternativnega zdravljenja, spoznavali bomo različne možnosti podpiranja zdravja pa tudi divjo hrano in načine priprave jedi. Terapevti nas bodo seznanili z dejavniki stresa, ki se pojavljajo v določenih letnih časih, ter z možnostmi preventive, poučili se bomo o tem, kaj storiti, da bi naravno, pametno in kar najbolj zdravo preživeli letne čase, pa o ukrepanju pri nujnih stanjih, kar naj bi obvladali tudi laiki. Govorili bomo o demenci, bolezni, ki je je med starejšimi vse več in lahko doleti kogarkoli, in ne nazadnje udeležencem pojasnili, kako z razstrupljanjem telesu pomagamo, da si pomaga samo. Pred prazniki bomo izdelovali novoletne voščilnice in tako poleg prijetnega druženja med drugim krepili ročne in kognitivne spretnosti. Pripravili bomo delavnice o zdravi prehrani, na njih tudi prikazali pripravo zdravih obrokov in seveda pokusili pripravljeno.

Pri izvedbi delavnic bodo sodelovali zdravniki, pedagogi, delovni terapevti, holistična terapevtka, babica, kuhar in drugi. Delavnice bodo za udeležence v celoti brezplačne. Sledile si bodo v tedenskem razmiku, potekale bodo ob istem času, izmenično na Dobrovi in v Polhovem Gradcu, začele pa se bodo 16. oktobra 2014.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Simono Kostrevc: tel. št. 01/360 18 00, e-naslov simona.kostrevc@dobrova-polhovgradec.si.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Simona Kostrevc

 

 

Razpored brezplačnih delavnic

 

16. oktober – Športna dvorana Dobrova – Funkcionalne motnje prebavil; kako si lahko pomagamo?

23. oktober – Športna dvorana Polhov Gradec – Kako na naraven način vzdrževati zdravje

6. november – Športna dvorana Dobrova – Divja hrana

13. november – Športna dvorana Polhov Gradec – Praktičen prikaz zdrave priprave jedi in pokušina s kuharjem Jako

20. november – Športna dvorana Dobrova – Izdelovanje novoletnih čestitk

27. november – Športna dvorana Polhov Gradec – Zakaj v različnih obdobjih leta reagiramo na različne stresorje?

11. december – Športna dvorana Dobrova – Predstavitev študijsko-humanitarne odprave študentov medicinske fakultete v Nangomo

18. december – Športna dvorana Polhov Gradec – Osnovni pristopi in znanja pri nujnih stanjih – pogovor z lokalnim zdravnikom in zobozdravnikom

8. januar – Športna dvorana Dobrova – Demenca; kako se z njo soočiti in kako ukrepati?

15. januar – Športna dvorana Polhov Gradec – Praktičen prikaz zdrave priprave jedi in pokušina s kuharjem Jako

22. januar – Športna dvorana Dobrova – Razstrupljanje telesa

24. januar – Športna dvorana Polhov Gradec – Zaključna delavnica – druženje ob gibanju

 

Delavnice bodo potekale ob četrtkih, z začetkom ob 19. uri (oktober) oz. ob 18. uri (november in naslednji meseci).

Oglejte si tudi