Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Odslej bodo pešci varnejši

Podsmreka, 30. maj – Vaški in občinski možje so uradno odprli pločnik z avtobusnimi postajami in javno razsvetljavo, ki poteka ob regionalni cesti Brezovica–Dobrova, in sicer skozi vasi Razori, Draževnik, Komanija in Podsmreka, ter tako pešcem omogočili varnejši korak.
Regionalna cesta Brezovica–Dobrova je izredno prometna, saj gre za povezovalno cesto, po kateri občani in drugi vozniki vsak dan dostopajo do avtoceste in potemtakem do vseh krajev in koncev Slovenije in tujine. Zato je bilo pešcem nujno zagotoviti varen korak.

Projekt, ki so ga razdelili v dve fazi, se je v naselju Podsmreka izvedel že v letu 2011, lani pa so se dela nadaljevala še skozi naselja Komanija, Draževnik in Razori. Projekt je v celoti stal okrog 318.000 evrov, za kar je občini sicer v deležu še uspelo pridobiti državna sredstva, a se ta z novo razvojno strategijo močno zmanjšujejo. Pločnik, ki ga je gradilo ljubljansko podjetje Prenova - Gradbenik, d. o. o., v celoti meri okrog 1.250 metrov, projekt pa je vključeval tudi ureditev avtobusnih postajališč in prehodov za pešce ter javno razsvetljavo. Tako bodo odslej na šolsko pot varneje stopili tako učenci kot drugi pešci, ki tod mimo radi vzamejo pot pod noge.

Na veselje vaščanov in celotne občine so investicijo konec maja tudi uradno predali svojemu namenu. Na uradnem odprtju sta spregovorila Damijan Jarc, predsednik Vaške skupnosti Komanija - Draževnik - Razori, in Janez Kušar, predsednik Veške skupnosti Podsmreka, ki sta se zahvalila občini za dobro sodelovanje in vaščanom za vsak odstopljeni meter zemlje, s katerim so omogočili izvedbo projekta. Predsednik Krajevne skupnosti Dobrova Marjan Pograjc je prav tako pohvalil vaščane, da so znali stopiti skupaj in tako pokazali dober vzor tudi drugim. Župan Franc Setnikar pa se je vsem udeleženim zahvalil za njihovo potrpežljivost v času izvajanja del in pohvalil njihov prispevek k projektu, saj jim je v pičlih treh dneh uspelo zbrati vseh štirideset podpisov za služnost, in tako so omogočili, da je bil drugi del projekta upravičen do državnih sredstev. Po uradnem delu, ki se je zaključil s prerezom traku, so se govorniki skupaj z navzočimi sprehodili po novem delu pločnika do podsmreškega gasilskega doma, kjer so domačini ob tej priložnosti pripravili prijetno druženje.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi