Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Obnova ceste zaključena

Gabrje – Rekonstrukcija državne ceste skozi naselje Gabrje, ki je potekala od 26. 10. do 5. 12. 2016, je praktično zaključena, obeta pa se že nova, in sicer na odseku Srednja vas–Dolenja vas.
Izvajalec gradbenih del, podjetje CVP, d. o. o., s podizvajalcem GGD, d. d., je na odseku 1369 obnovil 1.165 metrov regionalne ceste R3-641. Dela so zajemala preplastitev vozišča, čiščenje jarkov in prepustov, dvig in prestavitev vertikalne signalizacije, izris sredinske ločilne črte, na območju avtobusnih postajališč se je pod cesto namestilo plastično cev za kasnejšo napeljavo električnih kablov za urejanje prehodov za pešce, uredili so 450 metrov bankine, široke 1–1,2 metra, dodatno pa so očistili še jarek izven območja ceste, vertikalno in horizontalno so obnovili prometno signalizacijo ter opravili še nekaj manjših del po usklajevanju z lokalno skupnostjo, so nam povedali predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (v nadaljevanju DRSI), ki je upravljalec omenjene ceste in je zato projekt tudi vodila. Strošek celotne investicije, ki je glede na pogodbeno vrednost gradbenih del vredna 242.841,23 evra (z DDV), bo bremenil državni proračun oziroma vse davkoplačevalce.

Ob zaključku del so se v petek, 2. 12. 2016, na gradbišču srečali župan Franc Setnikar, Pavle Hevka iz DRSI in predstavniki izvajalca podjetja CVP. Vsi prisotni so se strinjali, da so bila dela izvedena kakovostno, hitro in z malo motnjami za lokalno prebivalstvo. Župan je izpostavil nekatere težave, s katerimi se sicer soočajo krajani Gabrja, predvsem gre za manjkajoče avtobusno postajališče z izogibališčem na strani proti Polhovemu Gradcu in manjkajoči prehod za pešce z urejenimi pločniki do Športno-rekreacijskega centra Gabrje. S predstavnikom DRSI sta se zavzela za čim hitrejšo rešitev naštetih težav, saj se lahko zaradi obnovljene ceste povsem upravičeno pričakuje višje hitrosti prometa in s tem več nevarnosti za pešce. Postavljen merilec hitrosti sicer na eni strani opozarja na doslednost voznikov, župan pa ob koncu prosi vse uporabnike državne ceste, da se kljub izboljšani cestni infrastrukturi držijo cestnoprometnih predpisov in hitrostnih omejitev ter vožnjo prilagodijo vsem potencialno vključenim v promet. Pa srečno pot.

Nadja Prosen Verbič

Foto: J. J.

Oglejte si tudi