Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Obiskovalci pokušali čaj z grofom Blagajem

Ljubljana, 26. januar – Tudi letos se je Občina Dobrova – Polhov Gradec predstavila na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, tokrat z dogodkom Čaj z grofom Blagajem, ki ga skupaj z Javni zavod Polhograjska grščina in TIC Ljubljana ponuja turistom in obiskovalcem.
Polhov Gradec je kraj, ki turistu ponuja marsikaj,  lahko mu obogati duha ali telo. Občina se sama ali preko nekaterih posrednikov na različne načine prizadeva posebnosti in enkratnosti kraja v čim večji meri izkoristiti ter jih ponuditi občanu ali turistu, še prej pa je pomembno o vsem tem spregovoriti ter seznaniti javnost. Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas je eden od takšnih dogodkov, kjer je lahko priti do tistih, ki iščejo in so željni prečudovite kraje Slovenije spoznati in srečati.

Občina Dobrova – Polhov Gradec se je letos, v sodelovanju z regijo Osrednja Slovenija,   obiskovalcem sejma predstavila z dogodkom Čaj z grofom Blagajem. Čajanko, kot z drugo besedo poimenujemo ta program, s katerim se občina želi predstaviti slovenskim, kot tudi tujim turistom, je obiskovalcem predstavil župan Franc Setnikar, prav tako je mimoidoče seznanil z nastankom njene ideje ter še nekaterimi drugimi programi, ki se odvijajo v Polhograjski graščini, ob koncu je na obisk prijazno povabil prav vse. Program pa jim ni bil predstavljen le z besedo, zelo okusen zeliščni čaj so lahko pokusili, poleg tega pa ga posladkali še z medom čebelarstva Božnar, zraven pa prigriznili še okusno pecivo z maslom iz vrtnic. Prav tako so imeli možnost z grofom Blagajem in njegovo prikupno ženo Antonijo spregovoriti. Predstavitev občine pa ni bila mamljiva in vabljiva le za odrasle, poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše, ki so si na TV zaslonu lahko ogledali risani film o odkritju Blagajke, ki so jo narisali in sinhronizirali polhograjski osnovnošolci, napisala pa jo je knjižničarka Darinka Orel.

Kaj vemo - morda je obiskovalce sejma nagovoril in prepričal, da se bodo nekoč podali v Polhov Gradec ter se tu prepustili mnogim njegovim čarom, prav ta nadvse zabaven in hkrati poučen risani film ali pa okusna grajska kulinarika. Če le je odgovor pritrdilen, potem je namen udeležbe na sejmu dosežen.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi