Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Gradnja kanalizacije v naselju Brezje se bliža koncu

V naselju Brezje pri Dobrovi se je lani začela gradnja primarne sanitarne kanalizacije s hišnimi priključki, dveh črpališč za odpadno vodo in biološko čistilno napravo. Po dolgi zimi je izvajalcem del investicijo uspelo izvesti do točke, ko so se najtežja gradbena dela umaknila z lokalne ceste, ki je vsako leto bolj obremenjena s prometom težkih kamionov in avtomobilov ter velikim številom kolesarjev.

Do konca septembra se bo zgradila tudi čistilna naprava, v teku pa je priprava projektne dokumentacije še za štiri stranske krake, z izvedbo katerih bi poskušali čim več objektov priključiti na javno kanalizacijsko omrežje, s ciljem, da se izboljšata kakovost življenja in blaginja vseh prebivalcev, da se na splošno izboljša okolje in kakovost življenja v njem, da se obvarujejo naravni viri ter da se zagotovi ustrezno zbiranje, odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda. Vrednost celotne investicije je približno 2 milijona evrov (http://www.vo-ka.si/izgradnja-kanalizacije-cistilne-naprave-v-naselju-brezje).

Lani se je vzporedno izdelal projekt, ki vključuje predlog izvedbe vseh potrebnih del za odvodnjavanje ceste ter pripadajoči pločnik, po vsej dolžini skozi strnjeni del naselja Brezje. Zaradi naknadne zagotovitve dodatnih sredstev v občinskem proračunu bo občina predvidoma julija, po uspešno izvedenem javnem razpisu, začela izgradnjo pločnika od konca obstoječega pločnika do križišča z javno potjo Brezje–športno igrišče ter tako zagotovila varen dostop za občane, ki so do svojih domov do zdaj dostopali le po robni in neosvetljeni makadamski bankini. Pločnik bo urejen z novo cestno razsvetljavo, talnimi oznakami in prometno signalizacijo, primerno se bosta uredili tudi leva in desna avtobusna postaja Pr' Andrejčk'. Avtobusna postaja v smeri Dobrova - Brezje je v projektu pločnika predvidena na novi, ustreznejši lokaciji.

Projekt izgradnje pločnika in avtobusnih postaj bo v kratkem razgrnjen tudi v gasilskem domu Brezje; vaščani bodo o datumu predstavitve obveščeni po pošti, z vabilom.  

Z izgradnjo pločnika, ureditvijo talnih oznak lokalne ceste ter nanosom finega sloja asfalta na celotnem cestišču se bo zaključila celotna cestna infrastruktura v Brezju. Istočasno pa se bo zagotovila varna pešpot za pešce ob prometno zelo obremenjeni lokalni cesti.

Prebivalce in udeležence v prometu prosimo za razumevanje.

Občina Dobrova - Polhov Gradec

Oglejte si tudi